Джована Баталия – вдъхновяваща муза и модна икона » Кой кой е?

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Италианките винаги са се славели с добър моден усет и има защо. Типичен пример за това е модната редакторка Джована Баталия, която е една от най-изявените съвременни икони на стила, муза на дизайнерите, вдъхновение за блогърите и хилядите почитатели на стрийт модата по света.

Тя започва кариерата си като модел, но сега в творческата й биография се открояват позиции на моден редактор в различни издания на Vogue, моден сътрудник за списание “W” и стилист на множество фотосесии и рекламни кампании на луксозни световни марки. Не можем да не отбележим й връзката й с Владимир Рестън Ройтфелд – син на Карин Ройтфелд (бившата главна редакторка на френския Vogue).

Интересното при стила на Джована е, че той е едновременно смел, но и изключително изтънчен. Симбиозата между тези определения звучи почти парадоксално, защото дръзките елементи и балансираната елегантност трудно се съчетават. С много талант и креативност обаче модната редакторка съумява да изглежда стилна и атрактивна.

Гардеробът й е изключително разнообразен и богат на ефектни дизайнерски дрехи, дело на редица известни дизайнери. Трудно е да се категоризира визията на редакторката и да постави се под общ знаменател. Италианката успешно се превъплъщава в различни образи, но каквото и да облече, го носи с впечатляваща грациозност. А нейната артистична натура може да доловите дори само от жестовете й във всички снимки, които фотографите са запечатали.

Понякога Баталия залага на облекла, обагрени от атрактивни цветни принтове, друг път избира нежна и деликатна палитра. Виждали сме я както с женствени рокли и поли, така и със стайлинг, вдъхновен от мъжкия гардероб. Често комбинира облекло в пастелна гама, допълнено от колоритни аксесоари с „характер”. Италианката обича кокетните чанти, шарени обувки с нестандартен дизайн, секси ботуши, но любими са и шарените шалове и слънчевите очила!

Както казахме, на Джована не подхождат никакви етикети, освен този на истинско модно вдъхновение! Тя е от тези жени, които категорично се отличават от тълпата. Притежава женска суета, но въпреки своя статус, често се осмелява да повтори едно облекло в различни съчетания, което чисто и просто си е признак на креативност.

Автор: Делица Цонева