Лазерно разбиване на 10 см камък в пикочния мехур – видео

2
Добави коментар
tuningfan
tuningfan

Представяме Ви интересен клиничен случай на 52 год. пациент с доказан 10 сантиметра камък на пикочния мехур. Пациента е с оплаквания от често и силно затруднено уриниране от около 2 години, като през последните седмици симптомите силно са се утежнили.

При пациента се установи тежка стриктура на уретрата, като се направи вътрешна уретротомия. В последствие се проникна в пикочния мехур и се установиха два камъка с размери 10 и 3 см.

Представяме Ви кратък демострационен клип на извършеното от Д-р Василев лазерно разбиване на камъните по техниката „Inside-out“. Предимствата на лазера са, че той позволява бързо и ефективно лечение и на най-големите камъни, и както се вижда, без ограничения в размера. Самата процедура е безкръвна и обикновено поциентите пролежават в болницата само 1 ден. В конкретния случай манипулацията продължи около 2 часа, като се дезинтегрираха и двата конкремента и се евакуираха всички фрагменти. Пациента се изписа на следващия ден, без катетър.

Видео-клип на лазерно разбиване на 10 см камък в пикочния мехур

Обадете се, за да запазите час за консултация и преглед при Д-р Василев на тел. 0898 765 649 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

НАЙ-ВАЖНОТО ЗА КАМЪНИТЕ В ПИКОЧНИЯ МЕХУР

Автор: Д-р Васил Василев – уролог

Лазерно разбиване на 10 см камък в пикочния мехур – видео 4.86/5 (97.14%) 14 votes

За автора

Ако имате въпроси или искате да си запазите час за преглед или консултация с Д-р Василев, не се колебайте да се свържете с нас!
Тел. 0898 765 649