Кога ще ги стигнем? Вижте как германци строят цяла къща само за 24 часа (видео)

2
299
Добави коментар
slavchev
slavchev

Днес животът ни е далеч по-забързан в сравнение с преди 50 години например. Всичко е по-бързо – като се започне от транспорта и се завърши със строителството на къщи.

И ако съвсем доскоро изграждането на дом отнемаше години, то днес времето е съкратено до няколко седмици. Германската компания Dennert е решила да направи невъзможното и е започнала да строи къщи за едно денонощие. Тя се занимава от години със строителство. Специалистите, които работят в нея, са разбрали, че трябва да ускорят темповете, за да бъдат конкурентоспособни на пазара. Dennert успява да обедини бързина и качество.

Една поръчка отнема 3 месеца. За това време във фабрични условия се „произвежда” къщата.

Тя се състои от готови модули, в които веднага се монтират всички необходими комуникации и битова техника. Модулите се доставят на парцела и започва тяхното монтиране. Отстрани погледнато изграждането е доста впечатляващо, тъй като бригадата работи доста бързо. И това не е случайно като се има предвид, че мотото на Dennert е „Един ден – една къща”.

Основният строителен материал е германски екобетон.

В него има естествена пемза от Алпите, цимент, вода и пясък. Гаранцията, която дава компанията, е 30 години, пише факти.бг

Свързани