Информнационен блог за жените Искате красива коса и чудесна кожа? Използвайте зехтин! | Информационен блог за жените

1
Добави коментар

Знаете ли, че зехтинът прави чудеса с кожата и косата ви? Не?
Без съмнение всички жени са наясно, че натуралните продукти са най-доброто, което можете да използвате за възстановяване на изсушените и изтощени през лятото кожа и коса. 
Маслиновото масло, познато най-вече като зехтин векове наред се слави с репутацията на несравним козметичен продукт, който възстановява нормалното състояние на кожата и косата. 
Добавен в кремовете за лице зехтинът успокоява и възстановява кожата. А прибавен в балсам за коса, допринася за подхранване на сухата и изтощена коса. Балсамите за тяло пък от своя страна възстановяват водния баланс на кожата и подпомагат регенерирането и. 
За жизнена и бляскава коса преди да си вземете душ, намажете косата със зехтин, увийте я с хавлиена кърпа и останете така за един час. След това измийте добре с мек шампоан. В резултат косата ви ще е много по-жизнена и изпълнена с блясък.

Домашна рецепта за изглаждане на белези със зехтин:
В малко стъклено бурканче поставете 2-3 супени лъжици пресен или изсушен жълт кантарион. Долейте почти до горе със чист зехтин, затворете го веднага и го варете на водна баня за 40 минути. След като изстине се прецежда, прелива се в шише от тъмно стъкло и се съхранява на хладно място. Полученият лосион е отличен като нощен крем за изтощена кожа и има свойството да отстранява белези.
Домашна маска за свежа кожа със зехтин:

Две супени лъжици зехтин се разбъркват с един яйчен жълтък и една ампула витамин С.
Нанася се върху предварително почистената кожа на лицето за 10 тина минути. Ефектът е мека и свежа кожа на лицето.