Новините днес!: Коце Маца – баровец в Гърция

2
Добави коментар

Издирваният от Интерпол Коце Маца го раздава баровец в съседна Гърция. Добре облеченият бизнесмен Костадин Хаджииванов, който гравитираше около ВИС-2, дори има фирма при елините на името на свой близък, с която върти успешен бизнес с цигари. Столични бандити ни припомниха, че Коце Маца беше съдружик с взривения през 2002 г. бос от силовата групировка Димитър Димитров – Маймуняка, с разстреляния бос на „ВАИ Холдинг“ Георги Илиев, с гръмнатия производител на пиратски компактдискове Емил Димитров – Макарона и със зетя на Евелин Банев – Брендо – Константин Дишлиев, също покойник.

Източници от Югозапада пък потвърдиха, че преди дни уж търсеният под дърво и камък силовак е бил засечен в Солун, седмица по-рано пък гулял в кръчма в Серес. Понапълнял и побелял, Коце Маца бил все така елегантен и със солидна пачка в джоба. Явно има промяна в крими статуса му, защото Хаджииванов джиткал преспокойно, при това без да е дегизиран.

Проверка на в. „Всеки ден“ сред издирваните от Интерпол лица пък показа, че името му не фигурира в регистрите. От МВР не успяха да ни потвърдят дали беглецът все още е сред търсените БГ престъпници. Докато тече драма със статуса му, Коце Маца е бил забелязан в ресторант във втория по големина град Солун.

Клиентите се удивили как облеченият в неизменния марков костюм и с тъмни слънчеви очила българин, след като хапнал обилно в компанията на руса дама, платил сметката на цялото заведение. Наши гастарбайтери в Гърция са категорични, че Коце Маца бил много ларж, затова станал любимец и на собствениците на заведения, и на персонала. Всяко негово посещение приключвало с огромни сметки и царски бакшиши, затова и висаджията бил желан гост навсякъде.

Оказа се, че бившият футболен бос на ФК „Беласица“ се подвизавал при съседите от години. У нас бохемът си има проблеми с правосъдието заради нелегален трафик на цигари, мащабна схема за черно тото, спрягат го и като сутеньор и наркотрафикант. Интерпол би трябвало да го търси именно за измами със залагания, както и за пране на пари.

В Петрич помнят Коце Маца не само като президент на „Беласица“, но и като политик. Той бе два мандата общински съветник от собственоръчно избачканата коалиция „За нашия Петрич“. Само първият мандат обаче бе пълен – от 2003 до 2007 г. За около година и половина Коце Маца дори се изкачи до шеф на местния парламент. На изборите през 2007 г. отново влезе в ОбС, но през юни 2008 г. ВАС касира изборите и това сложи точка на политическите му мераци. Само преди няколко месеца лъсна друга магария на петричанинът със странен прякор. Тарикатът пратил за зелен хайвер своя кум Наско Сираков. Легендата на „Левски“ призна без бой, че е изгорял с близо половин милион.

„Коце ми прехвърли къща срещу дълг, по-късно разбрах, че я е заложил в банката. Прецакан съм, каквото и да направя, не мога да спася имота, излъган съм и това е“, вдигна рамене Сираков. Пролбемният палат на ул. „Сладкопойна чучулига“ ще се продава на търг. Той е на два етажа с жилищна площ около 200 кв. метра и 702 кв. м двор. В сутерена има гараж за две коли. Публичната продан ще започне от цена 487 500 лв.

Павел Чернев твърди: Олигархът мяташе пачки на Сидеров!

Волен Сидеров и партията му „Атака“ е била финансирана от свързания с групировката ВИС петрички бизнесмен Костадин Хаджииванов – Коце Маца. Новината изправи на нокти феновете на Сидеров през 2006 г. Скандалът гръмна от думи на бившия атакист Павел Чернев.

„Защо не зададете на г-н Сидеров някои въпроси, като например къде му престоява колата часове наред, на един офис на бул. „Васил Левски“ 22, срещу сградата на Киро Японеца“, попита Чернев. Без да назовава името на Хаджииванов, бившият депутат на „Атака“ обясни, че Сидеров е посещавал „известен петрички бизнесмен, свързан с трафик на дрога“.

Бившият шофьор на Волен Сидеров – Любомир Бакърджиев, също потвърди, че лидерът на атакистите е посещавал офис на посоченото място. Посещенията на политика от Ямбол били документирани и от видео-камери, с които се охраняват помещенията на партерния етаж на бул. „Васил Левски“ №22. Волен обаче отрече да има нещо общо с петричанина и всяко споменаване на скандала го вади от релси.

Сираков му кумува на сватба за $200 000

Наско Сираков и съпругата му Илиана Раева кумуват на последната сватба на Коце Маца. През 2002 г. силовакът от ВИС взе за съпруга Радостина Чолова, която две години хо-късно стана „Мисис България“. Пищната церемония излезе около 200 000 долара, а щастливите младоженци и кумове се разхождаха из София с файтон. По време на първия престой на Сираков като шеф в „Левски“ той купи трима играчи на „Беласица“, тогава собственост на кумеца му.

Сърбинът Нешко Милованович, бразилците Диано и Вава бяха продадени за няколко милиона лева, но и трите трансфера се оказапа пълен провал. Иначе красавицата Радостина роди на Коце Маца две момчета. Петричанинът пък има още две момичета от първата си съпруга Блага, както и син от втората – силиконката Виктория Дайреджиева, която показа прелести в „Плейбой“. Общото между любовите му е, че и трите са от Петрич и са победителки в конкурси за красота.