Откриха Панаир на образованието във Враца :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

14
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Днес кметът на Враца инж. Николай Иванов откри ежегодния Панаир на образованието.
„Убеден съм, че и кандидат-гимназистите, и кандидат-студентите ще бъдат доволни да се запознаят с постиженията и традициите на представените учебни заведения лично от техните преподаватели, ученици и студенти и да обменят добри идеи и опит в кандидатстването за новата учебна 2014/2015 година! Пожелавам успех в изложението и нека всеки открие най-подходящото училище или университет, за да развитие своите заложби и изгради нови умения!” – каза инж. Иванов.
Сред официалните гости на панаира бяха също зам.-кметът по образование Красимир Богданов и началникът на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” в РИО Митонка Червеняшка.
Тази година в изложението, освен учебните заведения, се включиха и Центърът за кариерно развитие във Враца, както и филиалите на Медицинския университет – София, на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Професионалният колеж по бизнес и финанси – София.
Всички учебни заведения в града под Околчица бяха изнесли щандове в градинката пред Сувенирната палата. Те представиха по интересен начин възможностите за образование, които предлагат, както и дейностите, които възпитаниците им могат да развиват след завършването си.
От „Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство“ бяха приготвили много вкусотии, с които почерпиха кмета на общината и останалите гости. Възпитаниците на училището по изкуства „Отец Паисий“ бяха изложили свои рисунки и награди от различни конкурси, а малчуганите от „Св. Софроний Врачански“ и „Никола Войводов“ показаха великденски декорации.

15-04-2014 г. 12:06 ч. | прочетено: 428, коментари: 0 |