Болест ли е депресията? - health.bg - Здравето от А до Я - Депресия - психични, проблеми, здравето,лечение наследсвена,...

Болест ли е депресията? - health.bg - Здравето от А до Я - Депресия - психични, проблеми, здравето,лечение наследсвена,...

Болест ли е депресията? health.bg 24-07-2009 Да се сравнява депресията с лошото настроение е все едно да се сравняват настинката и пневмонията. Всеки изпада в лошо настроение от време на време заради някакво разочарование или неприятно събитие или понякога заради нещо толкова обикновено като мрачен ден.

Разбирането на същността на депресията като болестно състояние и възможностите за нейното лечение са силно затруднени /и то не само в балканските култури/ от вкоренени предразсъдъци към психическите страдания като цяло. Битуват и съждения, които съвременната наука аргументирано опровергава.

Може би част от проблема тръгва от думите, с които сме свикнали да определяме настроения и душевни болести: Думата депресия се употребява за толкова различни състояния, че клиничната депресия се изгубва между тях.

Нещо повече – много хора мислят, че като са преминали през някакъв период на...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност