Грижа за краката | Атлетно стъпало I Гъбички по ноктите I Afya.bg

1
Добави коментар
vania.eneva
vania.eneva

Поглезете се с педикюр в уюта на собствения си дом с новата серия Scholl Velvet Smooth! 3 стъпки са достатъчни, за да се радвате на копринено меки и красиви крака: 

1. Само няколко минути са необходими, за да отстраните мъртвата и груба кожа с новата автоматична пила Scholl Velvet Smooth Diamond Crystals с ролкова глава с диамантени кристали. Получавате страхотни крака, които ще искате да покажете!

2. Нанесете Шол Велвет серум за интензивна грижа на стъпалата, за да осигурите интензивна хидратация с видими резултати.

3. За всекидневна защита на кожата на стъпалата използвайте хидратиращият крем, който се абсорбира изключително бързо, за да Ви даде копринено нежна кожа.

За да осигурите 24часова хидратация на стъпалата, докато спите използвайте нощната маска Velvet Smooth.  Тя се абсорбира като крем и не е нужно да изплаквате.

 

 

Краката ни често се нуждаят от допълнителна грижа тъй като прекарваме голяма част от деня прави и не винаги с удобни обувки. Много хора изпитват болки в петите или страдат от  мазоли и мехури.

Гъбични инфекции по ноктите

Често срещан проблем. Симптомите могат да включват задебеляване и обезцветяване на нокътя или жълти и чупливи нокти, които могат изцяло да паднат. Гъбичните инфекции на ноктите могат да бъдат лекувани с различни продукти, в зависимост от тежестта на инфекцията.

Атлетно стъпало

Причинява от гъбички, които живеят във вътрешния или в най-горния слой на кожата. Тъй като гъбичките виреят най-добре в топла и влажна среда, най-често засегнатото място е това между пръстите. Симптомите на атлетично стъпало включват напукване, подуване, мехури или обрив със сърбеж между пръстите на краката. Лечението на атлетичното стъпало е с противогъбични кремове, пудри и бързосъхнещи спрейове.

Брадавици

Има няколко различни вида брадавици, които могат да варират по размер и форма. Най-често срещаните брадавици са с грапава повърхност, която може да наподобява карфиол. Могат да се появят навсякъде, но най-често излизат на ръцете, лактите и коленете.

Верука е брадавица, която се появява по ходилата на краката. Може да се появи и по петите и пръстите на краката. Възможните опции за лечение на верука и брадавици са киселинни гелове, които ги изгарят или чрез замразяване, което убива верука. Без лекарско предписание можете да лекувате само брадавици на ръцете и ходилата.

Мехури

Често срещан проблем за краката са мехурите. Повечето от тях се дължат на възпаление или увреждане на кожата от външен източник като обувка. Използвайте специални лепенки за лечение, тъй като те предпазват кожата от допълнително възпаление.

Напукани пети

Доста често срещан проблем, който може да варира от леко козметично неудобство до болезнено състояние. В допълнение към сухата, удебелена кожа, проблемът може да бъде придружен със симптоми като зачервяване, сърбеж, възпаление и лющене на кожата. Вземането на подходящи предпазни мерки веднага може да предотврати задълбочаването на проблема. Ако пукнатината е много дълбока или болезнена трябва да се обърнете към специалист.