Цените на жилищата на Острова продължават да растат

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Цените на жилищата във Великобритания са се повишили за втори пореден месец през февруари, след като програмата в подкрепа на кредитирането на централната банка на страната спомогна за понижаването на лихвите по ипотеките, съобщават от Nationwide Building Society.

Средната цена на жилище на Острова се е повишила с 0,2% спрямо януари до 162 638 паунда (247 хил. долара), показва статистиката, цитирана от Bloomberg.

За трите месеца до края на февруари цените на жилищата са се повишили с 0,6%, докато за предходния тримесечен период беше отчетен ръст от 0,4 на сто.

Очаква се днес да бъдат обявени и данните за одобрените през януари ипотеки. Прогнозите са те да достигнат едногодишен максимум заради държавната подкрепа за кредитирането.

Заради бавния ръст на цените и оживлението на кредитния пазар експерти прогнозират, че прогресът в сектора на имотите във Великобритания ще бъде осезаем. Високата инфлация обаче поражда рискове за пазара на имоти, тъй като ще продължи да потиска бюджетите на домакинствата.