10-те специалитета на 10-те най-добри ресторанта в света за 2014 г.

18
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Наскоро британското списание Restaurant обяви ежегодната си класация за 50-те най-добри ресторанта в света за 2014 г. (TheWorld’s 50 BestRestaurants). Във вота участваха над деветстотин кулинарни критици от цял свят. Всеки един от тях гласува за седем ресторанта, като беше задължително те да са били посетени през последните 18 месеца. Ресторантът, който бе коронован с титлата “ресторант на годината“ е датският Noma. Освен това той спечели и приза за “най-добър ресторант в Европа“. Първенецът в Азия е намиращият се в Банкок Nahm, а в Австралия той е мелбърнският Attica. Най-добър ресторант за годината в Африка стана The Test Kitchen, Кейн Таун.

Виж още: Наслади се на сезона и спечели награда с конкурса „Пролетта е вкусна“

Ето и 10 фотоса, направени от професионални фотографи, на специалитетите в 10-те най-добри ресторанта по света за 2014 г. Естествено самите рецепти се пазят в тайна.

1. Десерт от цветя Ресторантът, управляван от главния готвач Рене Реджепи, предлага нестандартна версия на скандинавска кухня с фокус върху местните съставки. Ресторант “Нома“  е открит през 2004 г. и има 45 места. Намира се на пристанището в Копенхаген и е известен с изисканата си кухня. Гостите могат да опитат оригинални блюда, сред които тост с морски таралеж, говеждо тартар с мравки, свински кожички с касис и круши с къдраво зеле.

2. Специалитет “El Celler De Can Roca“ На втора позиция за 2014-та е миналогодишният победител в  TheWorld’s 50 BestRestaurants – “El Celler De Can Roca“. Той се намира в Херона, Испания и е собственост на тримата братя Рока. Техните задължения са разпределени по следния начин: Джоан е специалист по солената кухня, Джозеп отговаря за вината, а Джорди за десертите. Именно той спечели приза за сладкар на 2014 г.

3. Английски трюфели “Горещо и студено“ Третата позиция е за намиращия се в Модена, Италия ресторант Osteria Francescana. Интересното в случая е, че ресторантът управляван от готвача Масимо Ботура, заема третото място за трета поредна година.

Пълния списък вижте в сайта „10-те най“ >>.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It