Мадрид – Барселона | Пътешествие до Мадрид и Барселона | Посетете Испания, с Глобал Тур

1
Добави коментар
ili_25
ili_25

Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в Мадрид, 3 нощувки със закуски в Барселона в централно разположени хотели, трансфери и богата екскурзоводска програма на български. Лети се с “България Ер”, „Уиз Еър”. „Иберия”, „Ер Еуропа”, „Алиталия”, „Луфтханза”, „Австрийски Авиолинии” или „Ер Франс”.

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от летище София за Мадрид. Пристигане. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободен следобед. По желание – посещение на Кралския дворец с екскурзовод на български (с доплащане 60 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група, таксата за вход в двореца; посещението се организира при минимум 6 участника). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Обиколка на Мадрид с екскурзовод: пл. “Ориенте”, пл. “Испания”, Гран Виа, Пуерта дел Сол, Пласа Майор. Следобед – посещение на музея Прадо с екскурзовод на български (с доплащане 70 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група, таксата за вход в музея; посещението се организира при минимум 6 участника). Вечерта – по желание – вечеря с фламенко шоу с доплащане 170 лв. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Свободно време. По желание – полудневна екскурзия до Толедо – старата столица на Испания с доплащане 149 лв + такса за вход в Катедралата и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата. Екскурзията се организира при минимум 6 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да предложим регуларен тур до Толедо на същата цена с екскурзовод на английски и испански. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Трансфер. Полет до Барселона. Пристигане в Барселона, трансфер и настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН
Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Барселона: Готическия квартал, Катедралата, пл. “Колумб”, хълма Монджуик, пл. “Испания”, „Рамблас”, Саграда фамилия. Свободен следобед. По желание – посещение на парка Гюел – едно от най-впечатляващите творения на Гауди (с доплащане 38 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в парка; посещението се организира при минимум 6 участника). За това посещение се налага използване на метро. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музея Пикасо, за разходка из парка Гюел, разглеждане на Каса Мила, Каса Батльо и други сгради на Гауди, посещение на Акваруима и пр. Възможност за полудневна обиколка с екскурзовод на български „Традиции и модернизъм в Барселона” (с доплащане 65 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български; обиколката се организира при минимум 6 участника). Обиколката включва посещение на хълма Монтжуик, квартала Борн, Триумфалната арка и парка Цитадела и завършва с възможност за обяд на олимпийското пристанище. При обиколката се налага ползване на метро и зъбчата железница или лифт, билетите за които не са включени в цената на обиколката. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко шоу (доплащане – 155 лв). Нощувка.

СЕДМИ ДЕН
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София директно или с прекачване през друго летище.