Здрави детски зъбки : Jabse.Ink : Напиши твоята историяЗдрави детски зъбки : Jabse.InK

1
Добави коментар
delga
delga

За да създадем добри навици за орална хигиена на нашите деца е необходимо не само да почистваме редовно зъбките им, но и да поднасяме разнообразно меню от полезни и витаминозни храни. Това са пресни плодове и зеленчуци като киви, ябълки, ягоди, целина, пълнозърнести храни, достатъчно количество вода, зелен чай.

Още по време на бременността е важно да приемате достатъчно питателна и здравословна храна и големи количества вода и не на последно място да се грижите за вашето здраве. Бременната жена се нуждае от флуор, който се съдържа във водата и някои храни и добавки. Когато съдържанието му във вашия организъм не е достатъчно, вие сте застрашени от образуване на кариес. Този химичен елемент, е отговорен за формирането на дентина и зъбния емайл, а също така и за изграждането на здрави кости. Въпреки, че употребата на флуорът е обект на дискусии и има доста „за“ и „против“ него, той трябва да се ползва в умерени количества, защото неговото значение за здравето на зъбите е безспорно.

Както знаем, калцият е основният градивен елемент, който изгражда зъбите и костите в човешкото тяло. Другият „виновник“ за здравите зъбки е Витамин Д, който всъщност съдейства да се усвои калцият от огранизма. Още във вътреутробното си развитие, детето се нуждае от него. Ето защо е полезно бъдещата майка да прекарва повече време на открито и да се излага на слънчева светлина, защото именно слънцето е основен източник на витамин Д.

Витамин С, витамин А, фосфор, магнезий и бета каротин са другите важни витамини и минерали за здравето на детските зъби. Децата ги приемат от храната или от специално създадени за детския организъм добавки.

При посещение на детски зъболекар, вие ще се информирате какво е важно да се знае за здравето и красотата на зъбките на вашите съкровища и как да се грижите по най-добрия начин за тях.