Климатици DAIKIN

1
Добави коментар

С отминаването на зимата, въпросът с отоплението вече не е на дневен ред. Но съвсем естествено и закономерно идва този, свързан с охлаждането. Скоро ще дойдат летните месеци, които ще ни донесат така очакваните приятни емоции, но и много горещина.

За охлаждане на помещенията най-често се използват климатиците MITSUBISHI. Особено, ако тези помещения са се отоплявали зимата с този уред. Те имат редица предимства пред останалите методи за охлаждане. Между другото те са много ограничени и се свеждат до старомодните вентилатори и печки тип „духалка”, които имат функция за охлаждане.

В настоящия материал ще разгледаме предимствата и основните функции на климатиците и по-точно тази за охлаждане, тъй като е актуална за момента.

Първо, климатици Пловдив са два основни типа, това са инверторни и конвенционални (стандартни). Инверторните са с по-ниска консумация на енергия и са по-тихи. Като цяло може да се каже, че цената на тази техника е висока, но предвид постоянно нарастващата цена на електроенергията, е възможно инвестицията да се възвърне за една година.

Второ, нисък шум при работа. Това ги прави подходящи за използване и в помещения за почивка. По принцип инверторните климатици Panasonic са по-тихи, заради плавната регулация на оборотите, но са и по-скъпи в сравнение със стандартните. Когато става дума за комфорт, обаче, не бива да се прави компромис.

Трето, имат възможност за определяне на точната температура на въздуха. Чрез дистанционно просто задавате желаната температура и климатика ще ви я осигури. Някои модели имат опция и за отложен старт. Ако не сте вкъщи, а искате като се приберете в домът ви да не като в пещ, просто задавате желаната температура и час за включване. Останалото е работа на климатика. 

Четвърто, някои по-скъпи модели имат допълнителни екстри, като овлажняване на въздуха, специални филтри, по-атрактивен външен вид и други.

Пето, различните модели и видове дават голяма възможност на потребителя да избере най-подходящия за него. Например според броя на стаите, които искате да охлаждате, може да избирате между:

• Moнтаж на климатици (стенен) – подходящ за едно помещение. Има външно и вътрешно тяло;
• Мултисплит система – може да охлаждате няколко помещения. Има няколко вътрешни и едно външно тяло. Удачно е да се използват само, когато няма възможност за монтиране на няколко външни тела. Минус на тази система е, че при повреда на външното тяло, вътрешните спират работа, т.е зависими са едно от друго;
• Колонен тип – за ползване в големи помещения;
• Касетъчен – монтират се на тавана. Най-подходящи са за окачени тавани, тъй като тялото на климатика се скрива и става незабележим;
• Други, които са подходящи за ползване в цели сгради. Те предполагат влагането на някои от частите, още в строежа на сградата.

При избора на климатици DAIKIN има някои основни характеристики, на които е добре да обърнете внимание. Такива са площта на помещението, в което искате да ползвате климатик. За по-малките може да изберете такива с по-ниска мощност, но за големи, например хола, ви трябва по-мощен уред.

При покупка на климатик е добре да се консултирате със специалист, за да изберете подходящият модел за вас. След монтиране на уреда, ще може да се насладите на пълен комфорт и през най-горещите месеци от годината.