Рим със самолет (26.09.2015 – 4 нощувки)

1
Добави коментар
reyma
reyma

ПРОГРАМА
1 ден – 26.09.2015Среща на летище София с водача на групата за отпътуване за Рим с директен полет на България Ер. Панорамна автобусна обиколка с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим“ (около 2½ ч.; включена в цената): Върховния Касационен Съд; площад “Кавур”; Замъкът “Сейн’т Анджело” – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата “Свети Петър” – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”, Адвентинския хълм; “Циркус Масимус”; Палатинския хълм с императорските дворци; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели” и Капитолийските музеи и др.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на базиликата “Сан Клементе”, където се намира гробът на Константин-Кирил Философ и по желание – вход в криптата (10 евро на човек).Трансфер до хотела. Настаняване.По желание – Допълнителна екскурзия /с доплащане/: Посещение на Колизеума с предварителна резервация, включена входна такса и лицензиран екскурзовод на български език /необходимо е ползване на градски транспорт/ – Колизеумът носи славата на най-грандиозния от амфитеатрите в Древен Рим. Този колосален исторически паметник е започнат от Веспасиан и завършен от Тит през 80 г. Името Колизеум му е било дадено към 8 век заради намиращия се до него легендарен Неронов колос. Това е едно от най-наситените с история места в италианската столица, където из запазените и до днес руини се е разхождал навремето и самият Цезар. Интересната беседа на туристическия гид ще ви пренесе в едно величествено време.Нощувка.
2 ден – 27.09.2015Закуска. Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Бароков Рим“ /необходимо е ползване на градски транспорт/: Пешеходен тур в сърцето на Рим: Испанските стълби и площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от великите Bernini – едно от най-предпочитаните от туристите мeстa в Рим с прекрасна гледка към целия град и където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак; църквата „Санта Тринита дей Монти”; централната търговска улица Via del Corso; фонтана “Треви” – най-известния и най-красивия в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун с колесница във формата на раковина; църквата, предоставена от папа Йоан Павел II за извършване на православни служби за българската общност в Рим; площад Ротонда с посещение на Пантеона – най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; артистичния площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра – фонтана на “Четирите реки”, на Моро и на Нептун, където местни художници и артисти излагат картините си и ръчно изработени сувенири.Свободно време с възможност за индивидуална разходка в парк Боргезе, където се намира панорамната тераса Пинчио и зоологическата градина.По желание – Допълнителна екскурзия /с доплащане/:Посещение на галерия „Вила Боргезе“ в парк Боргезе – един от най-популярните музеи в Рим с екскурзовод на български език (Галерия „Боргезе” е изградена в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Понастоящем в галерия Боргезе има около 560 картини и скулптури от известни майстори, сред които Дворецът Боргезе е обграден от прекрасна градина, която безспорно е една от най-красивите във Вечния град. Това е не само най-големият парк в Рим, простиращ се на 6 км в окръжност, но и един от най-живописните и любимо място за разходки на всички римляни.)Нощувка.3 ден – 28.09.2015Свободно време.По желание – Допълнителна екскурзия /с доплащане/: – Ватикана и Ватиканските музеи с предварителна резервация, включена входна такса, слушалки и екскурзовод на български език (Продължителност: около 3 часа) – разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело, църквата Св. Петър.Свободно време. Нощувка.
4 ден – 29.09.2015Закуска. Свободен ден.По желание – Допълнителна целодневна екскурзия /с доплащане/:Неапол – монумент на ЮНЕСКО – сред най-древните европейски градове с магнетично преплитане на величествени монументи и красиви изгледи, история и съвременна динамика, дъх на автентична пица и еспресо. Ще разгледаме монумента на Незнайния воин, шик зоната на виа „Филанджиери“, баронската вила на крайбрежието, хълмът Вомеро – една от най-обширните търговски зони на Неапол, възможност за посещение на бароковия музей Св. мартин, откъдето се открива красива панорама над града и залива. Свободно време за обяд и следобяд – посещение на пл. Плебишито, Кралския дворец, кралската опера, отвън, галерия Умберто I, виа Толедо, разходка из женския пазар, пл. Джезу Нуово. Прибиране в Рим късно вечерта.Нощувка.
5 ден – 30.09.2015Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до летището. Отпътуване за България.
 

 

Цени, валидна за резервации до 30.04.2015*

Цени след изчерване на местата по промоция

За възрастен в двойна стая
929 лв
992 лв

За възрастен в тройна стая
929 лв
962 лв

Дете 2-11,99 г. като трети човек в двойна стая
899 лв
962 лв

Eдинично настаняване
+379 лв

*Промоционалните цени са валидни до указаните срокове или до изчерпване на местата по промоцията.
Хотел по програмата:
SAN GIUSTO 3*  – много удобно разположен на площад Болоня, точно до входа за метростанция „Bologna“, от която за броени минути може да се стигне до всички центрaлни райони. До хотел San Giusto има и няколко автобусни спирки като друга възможност за удобно придвижване до търговските зони.В близост до хотела се намират голям супермаркет, магазини, пицария и ресторанти, включително за бързо хранене и за италиански сладолед и др. Хотел San Giusto разполага с 24-часова рецепция, стая за телевизия, ресторант за закуска, асансьор от втория етаж. Закуската е на блок маса. Стаите разполагат с минибар, телевизор и климатик.
 

ОЧАКВАНО ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
26.09.2015 –  0735 083030.09.2015 – 1510 1805
Информация за билети и карти за градски транспорт Рим:- Еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа и за ползване до 100 мин.: 1,50 евро. При валидиране на билета в метрото, той не може да се ползва втори път за вход в метро, но е валиден за ползване в автобуси или трамваи в рамките на 100-те минути след валидацията- Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:- валидна лична карта с 6-месечна валидност от датата на отпътуване;- няма здравни и медицински изисквания;Национална валута на Италия – евро (EUR); 1 лв = 0,52 EUR НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 човека.

По решение на италианските власти и с промяна, влизаща в сила от 01.09.2014 г. всички гости, настанени в гр. Рим и областта да заплащат задължително следната градска такса (city tax):
хотел 1-2* – 3 евро на човек/вечер;хотел 3* – 4 евро на човек/вечер;хотел 4* – 6 евро на човек/вечер;хотел 5* – 7 евро на човек/вечер.
Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуване.

1. Самолетен билет София – Рим – София с включени летищни такси (директен полет на България Ер);2. 4 нощувки със закуски в хотел San Giusto 3*;3. Панорамна обиколка на Рим с лицензиран екскурзовод на български език с посещение на базиликата Сан Клементе и фотопауза при Колизеума 4. Пешеходен тур в центъра на Рим („Римските площади и фонтани“) с лицензиран екскурзовод на български език5. Tрансфери летище-хотел-летище;6. Медицинска застраховка с покритие 5 000 €7. Водач от България по време на цялото пътуване

1. Слушалки по време на обиколките – 2 EUR на човек (заплащат при получаването им на място);2. Градска такса (заплаща се задължително от туристите при напускане на хотела): от 01.09. 2014 влизат в сила следните туристически такси за настаняване в град Рим и областта: хотел 3* – 4 € на човек/вечер3. Входна такса за криптата на базиликата Сан Клементе (по желание): 10 € на човек /заплаща на място/4. Допълнителни екскурзии /по желание/:- Ватикана и Ватиканските музеи с екскурзовод на български език (с включена входна такса за музеите, слушалки, такса резервация и екскурзоводско обслужване) при минимум 15 туристи: 75 лв на човек – Вила Боргезе с екскурзовод на български език /при мин. 15 туристи/ – 65 лв; 53 лв – за европейски граждани на възраст 18 г.-25 г.; 40 лв  – за европейски граждани под 18 г. и над 65 г. (с вкл. входна такса, слушалки и екскурзоводско обслужване на бълг. език)- Посещение на Колизеума с екскурзовод на български език и включена входна такса с предварителна резервация /при мин. 10 туристи/ – 55 лева на човек – Целодневна автобусна екскурзия до Неапол с екскурзовод на български език при мин. 15 туристи: 70 евро/ 137 лв. (Цената включва: транспорт с лизензиран автобус, екскурзоводско обслужване в Неапол от лицензиран екскурзовод на български език, водач; Цената не включва билети за градски транспорт (около 2-3 евро), входни такси – по желание).Информация за билети и карти за градски транспорт Рим:- Еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа за ползване до 100 мин. след валидация: 1,50 евро- Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро
!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

Задължително доплащане на място:

– Градска такса – 4 евро на човек на ден за хотели 3* (заплаща се задължително на рецепция от туристите до напускане на хотела; в сила от 01.09.2014) – Слушалки по време на обиколките – 2 EUR на човек

ПОЛЕЗНО:
КАРТА НА МЕТРОТО – ИЗТЕГЛИ >> или последвай линка >>
(PIT = Tourist Information Point)
От 1 септември 2014г. община Рим налага нови туристически такси за настаняване в град Рим и областта. Таксите се заплащат на рецепция на хотелите и са както следва: хотел 1-2* – 3 евро на човек/вечер; хотел 3* – 4 евро на човек/вечер; хотел 4* – 6 евро на човек/вечер; хотел 5* – 7 евро на човек/вечер.