Рувенор капсули х50 при разширени вени и отекли крака | Afya.bg

14
Добави коментар

Рувенор е балансирана комбинация от две ефикасни и доказани биокативни фитосубстанции: екстракти от див кестен и бодлив залист, подпомагащи симптомите, съпътстващи разширени вени и отекли крака. Допринася за нормалната структура и функциониране на венозните стени и капилярите.

Подходящ за:

Възрастни и деца над 12 години.

Активни съставки:

Биоактивни субстанции от растителен произход: Сух екстракт див кестен /Aesculus Hippocastanum/ ( стандартизиран по 20% Есцин) -100 mg; Сух екстракт бодлив залист Ruscus aculeatus L. (стандартизиран по 11% сапунини, изчислено като рускогенини) – 100 mg; спомагателни вещества.

Дозировка:

по 1капсула 2 пъти дневно след хранене. Препоръчителен прием: 4-6 седмици.

Предупреждения:

Рувенор е хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. При бременност да се приема само след консултация с лекар.

 

Дивият кестен /Aesculus Hippocastanum/ се използва в клиничната практика за облекчаване на субективните симптоми и намаляване на обективните признаци при хронична венозна недостатъчност. Активната субстанция на екстракта е Aescin. Той притежава венотонизиращи, съдопротективни и противовъзпалителни качества. Те са предпоставка за доброто му приложение, както при варикозни вени, така и при хемороиди. Екстрактът редуцира ненормално повишената капилярна пропускливост и свързаните с това отоци.

Бодливият залист /Ruscus aculeatus/ е вид мирта, разпространена в Средиземноморските страни. Екстрактът му е ефективен при тонизиране на вените поради противовъзпалителните си качества. Активната биохимична субстанция е ruscogenin. Това е вид сапонин, който играе роля на съдосвиващ агент чрез алфа-адренергичните рецептори. Той също инхибира еластазата, която е ензим, отговорен за понижаване тонуса на вените.

Прочети още