Кои са най-грозните футболисти на Световното (+ снимки) | Teenproblem.net

1
Добави коментар

Бразилският сайт „Глобоеспорте“ състави топ 10 на най-грозните футболисти, които ще участват на световното първенство. Въпреки отсъствието на Карлос Тевес и Франк Рибери, в него има достатъчно популярни имена, но също и непознати за повечето фенове по света играчи.

 

На първо място е поставен аржентинецът Анхел ди Мария, следван от Маруан Фелайни (Белгия). Челната тройка попълва италианецът Джорджо Киелини.

 

Освен тях бяха избрани също Ариен Робен (Хол), Ектор Ерера (Мекс), Фидел Мартинес (Екв), Лейтън Бейнс (Анг), Сули Мунтари (Гана), Уейн Руни (Анг) и кореецът Ким Сьон-ги.

 

Любопитното е, че първоначално в десетката бе американецът Кайл Бекерман, но последвал ожесточен протест от страна на дамската аудитория на „Глобоеспорте“, вследствие на което той бил заменен от Руни.

 

Анхел ди Мария

 

Анхел Фабиан ди Мария Ернандес е роден на 14 февруари 1988 година в Росарио. Играе ляво крило и е носител на златен медал от Олимпийските игри в Пекин през 2008 година. На финала именно той отбелязва единствения гол срещу отбора на Нигерия.

 

От 2005 до 2007 година играе в Росарио Сентрал, след това преминава в Бенфика за период от 3 години, а в момента се състезава за Реал Мадрид.

 

Маруан Фелайни

 

Маруан Фелайни е роден на 22 ноември 1987 година в Етерберк, Белгия. Играе полузащитник в Манчестър Юнайтед, състезава се и за националния отбор на Белгия, като дебютът си е направил на 19-годишна възраст, отбелязвайки гол във вратата на отбора на Португалия.

 

През септември 2013 година подписва договор с Манчестър Юнайтед, а преди това е играл в Евъртън и Стандарт Лиеж.

 

Джорджо Киелини

 

Джорджо Киелини е роден на 14 август 1984 година в Пиза. Играе на поста централен защитник и е известен с отличното отиграване с глава, което има и своя атакуващ афининет. 

 

През 2000 година започва своята професионална кариера в АС Ливорно. Четири години по-късно вече играе за АКФ Фиорентина, а година по-късно подписва с ФК Ювентус. 

 

Ариен Робен

 

Ариен Робен е роден на 23 януари 1984 година в гр. Бедьом, Нидерландия. Играе в лявото зона на атаката. Робен започва да третира футбол още от ранна възраст с местния клуб В.В. Бедьом, а по-късно се мести в Гронинген.

 

През сезон 1999 – 2000 отбелязва 50 гола в мачове за младежката формация на клуба. През 2002 година подписва с ПСВ Айндховен, две години по-късно вече играе за Челси. През 2007 година започва да се състезава за Реал Мадрид, а през 2009 година подписва с Байерн Мюнхен, където играе и до днес.

 

Ектор Ерера

 

Ектор Ерера е роден на 19 април 1990 година в Мексико. Играе на поста полузащитник. На 28 юни 2013 година той е продаден на ФК Мексико на цена от 8 000 000 евро. 

 

Фидел Мартинес

 

Фидел Мартинес е роден на 15 февруари 1990 година в Еквадор. Играе на поста полузащитник. 

 

Останалите грозници може да видите тук: