10-те най-слушани песни на Майкъл Джексън след смъртта му

19
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 27.06.2014

На 25 юни се навършиха пет години от смъртта на Краля на попа. Според шефът на Epic Records Тони Рейд „съвременната музика щеше да звучи напълно различно, ако не беше изключителният талант на Майкъл Джексън, с който той дари света“. Антонио „Ел Ей“ Рейд е и основното действащо лице, около издаденият преди месец, нов (втори) посмъртен албум на Майкъл, с неиздавани досега песни. След задълбочено проучване той прави списък със записи и събира екип от продуценти, които започват работа върху модернизацията на продукцията: преработват звученето на песните, но същевременно запазват целостта и артистичната същност на Майкъл Джексън в песните.

Виж още: 10 любопитни и малко известни факта от живота на Майкъл Джексън 10 от най-големите хитове на Майкъл Джексън

Това е процес, който Рейд нарича „осъвременяване“. Музикалният екип се ръководи от Тимбаленд, към когото се присъединяват и други успешни хитмейкъри – Родни Джъркинс, Старгейт, Джеръм Хармън, Джон Макклейн. Премиерата на „Xscape“ бе на 13 май, а в момента статусът на албума е златен в Австрия, Канада, Испания и Обединеното Кралство.

В знак на почит към големия талант на Краля официалният сингъл чарт на Острова публикува 10-те най-теглени песни на Майкъл Джексън след смъртта му. Оказва се, че британските му фенове са изтеглили близо 4 милиона копия от неговата продукция след кончината му през 2009 г. Най-даунлоудвана е песента „Man In The Mirror“, която излиза през 1988 г., като четвърти сингъл от албума „Bad“. Едноименното парче от албума „Thriller“ е номер две по сваляния, а на три – „Billie Jean“, пак от същия албум, появил се през 1983 г. Ето и пълния списък.

1. „Man In The Mirror“

2. „Thriller“

3. „Billie Jean“

4. „Smooth Criminal“

5. „Beat It“

6. „Hold My Hand“

7. „Love Never Felt So Good“

8. „Dirty Diana“

9. „The Way You Make Me Feel“

10. „Black Or White“

Коментари

коментар(а)