The Last Ship – пилот ревю

1
Добави коментар
veseo
veseo

Не е като да не сме се нагледали на постапокалиптични светове, нито пък смъртоносни вируси могат да ни изненадат на малкия екран. Въпреки това, TNT решиха, че е добра идея да намерят другарче на Falling Skies за филмовите си недели и се пробваха с The Last Ship. Доколко успешно, четете надолу.

Историята, най-общо казано, е нещо средно между Helix и Last Resort – в Египет избухва епидемия на непознат досега вирус и д-р Скот е прикрепена към военния кораб на желязния Том Чандлър, търсейки оригиналния вирус, за да работи върху ваксина по него. За времето, през което докторицата рови из ледовете, а капитанът си мисли, че има реална мисия, вирусът стига до глобална пандемия, афектираща около 80% от глобалното население. А какво прави човечеството в такива случаи – паникьосва се и се озлобява срещу всички, което в нашия случай означава, че всички нападат горкия американски кораб, поради тръгнал слух, че там се държи ваксина. Въпреки тези ужасни условия, САЩ отново е единствената и последна надежда на цялото човечество.

 

Откъм каст, The Last Ship е доста високопрофилен – дори само споменаването на Майкъл Бей като продуцент е достатъчно. Освен това, тук са и Адам Болдуин (който ми е слабост още от Chuck), а главната роля от своя страна е поверена на Ерик Дейн, познат на филмовите маниаци от сапунено-медицинския Grey’s Anatomy. В докторката пък се превъплъщава Рона Митра, най-известна с ролята си в Boston Legal (доколкото е известна, поне на мен не ми е). Единственото ми оплакване е за липсата на цицорести каки, но при сериал, в който облеклото през 2/3 от сериите е военна униформа, това не е толкова голяма загуба.

 

Както казах и по-рано – няма нищо невиждано тук, а и ако имате проблем с американския патриотизъм, може и да ви издразни. Ако тези две неща не ви спират и/или нямате личен живот, дайте му шанс, поне от пилотния епизод нещата не изглеждат зле.

Rating: