Виена – самолетна екскурзия с полет на 19.09.2014

0
Добави коментар
reyma
reyma

ВИЕНА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ – С АРОМАТ НА ВИЕНСКО КАФЕ И ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛСамолетна екскурзия с водач от България и екскурзоводско обслужване на български език
Дата: 19.09.-22.09.2014
ЦЕНА: 939 лв
*ЦЕната е валидна до изчерпване на свободните места и се прилага само за нови резервации, потвърдени след 09.09.2014

Виена е невероятен коктейл от история, изкуство и музика. Нейна запазена марка  са Виенският валс, Виенската филхармония, Виенската Опера, виенското кафе, виенската кифличка и ябълковият щрудел, виенският  шницел, виенското колело… В последните десетина години Виена традиционно присъства в топ 5 на най-добрите за живеене градове в света, а оценяването e въз основа на критерии като икономическа ситуация, сигурност, здравеопазване, обществен транспорт, живеене, запазена околна среда, както и възможности за пазаруване и най-добри условия за културен живот, почивка и свободно време.

 

ПРОГРАМА
1 ден – 19.09.2014Среща на летище София /Терминал 2/. Отпътуване за Виена с директен полет. Настаняване.Пешеходен тур на Стара Виена /необходимо е ползване на градски транспорт/ – уникална разходка с екскурзовод на български език в сърцето на Виена с разглеждане на двореца „Хофбург“, където се намират Президентството, Националната библиотека, Музея на музикалните инструменти, оръжейната колекция на императора и музея на императрица Сиси. Покрай Дворцовата капела, ще стигнем до Испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус, ще се разходим по луксозната улица „Колмаркт“, където наред с луксозните бутици и магазини се намира и императорската сладкарница „Demmel“, в която до ден днешен по оригинална тайна рецепта се приготвя тортата „Sacher“. Породължавайки по улица „Грабен“ ще разгледаме чумната колона; бароковата църква „Св. Петър“ и ще стигнем до готическата катедрала „Св. Стефан“ – един от символите на Виена. Оживената търговска улица „Кернтнерщрасе“ ще ни изведе пред Императорската гробница, музея на съвременното изкуство Албертина,  Операта и Императорската градина, в която се намира Павилионът на пеперудите и прочутата статуя на Моцарт.Нощувка.
2 ден – 20.09.2014Закуска. Панорамна автобусна екскурзия на Виена + посещение на лятната императорска резиденция Шонбрун с екскурзовод на български език. (Продължителност: около 4 часа) – По време на този тур ще ви запознаем с най-важните забележителности на Виена, а интересната беседа на екскурзовода ще ви даде първи ориентири за града. Обекти, които се разглеждат в хода на панорамната екскурзията:  Ринга – улицата, която опасва Стара Виена и на която са разположени впечатляващите сгради на старата концертна зала Kursalon в градския парк, Операта, двореца „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, двата огромни музеи-близнаци – на Изящното изкуство и природо-научния музей, Парламента със статуята на Атина Палада, Кметството с внушителната си архитектура в неоготически стил, императорския театър, историческото кафене Ландман, „дантелената“ църква Votivkirche, Университета и Борсата;  площад Шварценбергерплац; църквата Св. Карл, Виенската филхармония и сградата Сецесион; къщата на Хундертвасер, построена по проект на ексцентричния австрийски художник с атрактивната си цветна и обрасла с дървета фасада; галерията, построена като копие на жилищната сграда на Хундертвасер, в която днес се помещават сувенирни магазини и кафе в интересен и нестандартен стил; бароковия дворец Белведере – една от най-впечатляващите сгради на Виена – бивша резиденция на великия пълководец принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт; Виенското колело, разположено в големия парк Пратер; река Дунав и малките пристанища на круизните корабчета;Посещение на двореца Шонбрун – любимата резиденция на императрица Мария Терезия с разглеждане на залите със запазена автентична атмосфера и пищна украса от времето на царуването на Хабсбургите.Допълнителна възможност по желание /с доплащане/: Тематичен нощен круиз по р. Дунав с включена вечеря на борда на луксозен круизен кораб (19:45-23:00 ч.).Нощувка.
3 ден – 21.09.2014Закуска. Допълнителна възможност по желание /с доплащане/: Автобусна екскурзия Виенска гора /продължителност – около 4 часа/. (По време на тази екскурзия ще се запознаете с някои от най-интересните забележителности, които се намират на юг от Виена – в красивата планина Виенска гора. Ще разгледаме гр. Баден, основан още от римляните, а днес известен като скъп курорт с изискана пешеходна зона, прочут с термалните си извори и казиното. Екскурзията ще продължи през романтичната долина Хеленентал, а пътят ще ни отведе край някогашната ловна вила на Майерлинг, където през 1889 г. своята трагична гибел намират австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера. Ще спрем при действащия средновековен манастир Светия кръст (Heiligen Kreuz), където днес се намират гробовете на последните представители на династията Бабенберг и където монасите и до ден днешен произвеждат и предлагат домашно вино и уникални ръчно изработени сувенири. Ще преминем през малки китни градчета с уникални пейзажи, за да продължим към най-голямото подземно езеро в Европа – Зеегроте. Ще разгледаме помещенията, където са работили миньoрите до 1912 г. и следвайки водача ще се спуснем на 60 м. дълбочина за кратка разходка с безшумна моторна лодка по приказно осветените галерии на езерото.)Допълнителна възможност по желание /с доплащане/: – 20.15 ч. – класически концерт по произведения на Моцарт и Щраус в една от големите концертни зали на Виена.Нощувка.
4 ден – 22.09.2014Закуска. Свободно време за индивидуално посещение на музеи, информация за които ще получите от нашия екскурзовод по време на обиколките, включени в програмата.Трансфер от хотела до летището. Отпътуване за България с директен полет.

Възможни са изменения в последователността на изпълнение на програмата без изменение в съдържанието.
*Забележка: Резервация за концерт на Моцарт и Щраус може да бъде направена за всеки един от дните на екскурзията /а не само за 23.05., както е обявено в програмата/ при наличие на свободни места. При резервация се изисква 100% плащане на билетите. 

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ ALLEGRO 3*

 
Възрастен в двойна стая
Цена за дете 2-11,99 г., като трети човек
Трети възрастен в двойна стая
Единична стая

Стандартна цена
939 лв
875 лв
891 лв
на запитване

 
Описание на хотела:ХОТЕЛ ALLEGRO 3*+ – Прекрасната сграда на хотела датира от края на 19 век. Хотелът предлага услуги, превъзхождащи изискванията на хотелите 3* и е с най-висок рейтинг в категорията си. Стаите са изключително просторни и удобни и разполагат с климатик и SAT TV и предлагат безплатен безжичен интернет.  Закуската е на блок маса с богато разнообразие от топли и студени закуски.
Хотелът е предпочитан заради перфектната му локация – до Операта и до прочутата Kaertner Strasse в идеалния център се стига само за около 10 мин. с удобната директна връзка от Matzleinsdorfer Platz (пред хотела) с трамвай номер 1.  До най-голямата търговска улица Maria Hilfer Strasse се стига само за около 15 мин. с автобус 14A, чиято спирка е на пешеходно разстояние от хотела.В хотела се предлага: безплатен безжичен интернет, услуги в бизнес центъра.В стаите: климатик, телевизор, сателитна телевизия, телефон, безплатен безжичен интернет, сейф, сешоар, санитарен възел
Полетно разписание:19SEP SOFVIE 13:40 14:2022SEP VIESOF 15:20 17:50

Полетно разписание:19SEP SOFVIE 13:40 14:2022SEP VIESOF 15:20 17:50
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:- валидна лична карта с 6-месечна валидност от датата на отпътуване;- няма здравни и медицински изисквания;Национална валута на Австрия – евро (EUR); 1 лв = 0,52 EURНАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Информация за музеи и забележителности:Двореца ШьонбрунПрез 1996 г. ЮНЕСКО го включва заедно с градините в списъка на световното културно наследство като забележителен бароков ансамбъл. Дворецът и градините отразяват вкуса, интересите и аспирациите на династията на Хабсбургите.Дворецът Шьонбрун е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Там се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Името на двореца идва от воден кладенец, който е бил използван от императорската фамилия във Виена. Построен е между 1696 и 1712г. по нареждане на Император Леополд I, по-късно Мария Тереза преобразува двореца в стил рококо. В Шьонбрун има 1441 стаи в стил рококо.Музей Албертина (Albertinaplatz 1)В музея Албертина са изложени картини на Пикасо, Макс Ернст, Ван Гог – в музея се намират едни от най-големите и важни колекции на графичното изкуство в света. Работното време е всеки ден от 10 до 18 часа.Музей за изящни изкуства (Maria-Theresien-Platz 1)Музеят за изящни изкуства е построен през 1891 близо до императорския дворец – богата колекция на императорския семейство. Със своя широк спектър от творби и най-голямата Bruegel колекция в света, той се счита за един от най-значителните музеи в света.Музей на Леополд (Museumsplatz 1)Стотици образци на австрийското модерното изкуство, събрани от страстния любител на изкуството д-р Рудолф Леополд са показани в новия Музей Леополд, намиращ се в Музейния квартал (Museums Quartier), близо до императорския дворец.Музей на Моцарт (Domgasse 5)Къщата, в която композиторът живее от 1784 до 1787 е в Гранд стил, с четири големи стаи, два малки и кухня. Животът и творчеството на този музикален гений са представени тук на четири нива. В допълнение към апартамента на Моцарт, превърнат в музей, посетителите могат да научат и интересни факти за времето, в което живее Моцарт , както и да разгледат най-важните му творби.Къщата на Hundertwasser (Kegelgasse 34-38)Къщата е построена по проект на известния австрийски художник Friedensreich Hundertwasser по искане на град Виена и сега е една от най-посещаваните забележителности в Австрия. Неконвенционални идеи на Хундертвасер – дървета в стаите, кривите етажи и необичайната фасада могат да се сравнят със сградите на Гауди в Барселона. Къщата е построена между 1983 и 1986 година.Къщата на пеперудитеРаботно време: април – октомври – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 10.00 ч. до 16.45 ч., събота и неделя от 10.00 ч. до 18.15 ч.; ноември – март – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 10.00 ч. до 15.45 ч., събота и неделя от 10.00 ч. до 15.45 ч.Входна такса: 5,50 EUR, деца 3 г. – 16 г. – 3 EURИмператорската съкровищницаРаботно време: понеделник – неделя от 10.00 ч. до 18.00 ч.Входна такса: 10 EUR; ученици и студенти – 7,50 EURПриродонаучния музейРаботно време: понеделник, четвъртък, петък и събота от 9.00 ч. до 18.30 ч.; сряда от 9.00 ч. до 21.30 ч.вторник – ЗАТВОРЕНВходна такса: 8 EUR, за деца от 5 – 14 г., ученици и студенти (до 27 г.) – 3,50 EURМузея за история на изкуствотоРаботно време: от вторник, сряда, петък, събота и неделя от 9.00 ч. до 18.00 ч.; четвъртък от 10.00 ч. до 21.00 ч.понеделник – ЗАТВОРЕНВходна такса: 10 EUR; ученици и студенти (до 27 г.) – 7,50 EUR
Къщата на морето – аква-тера-зоопарк, разположен във впеатляваща сграда – един от бившите бункери в самия център на града. Там на 7 етажа и върху  4000 кв. м. са показани повече от 10 000 риби, земноводни, влечуги, птици и бозайници.Работно време: всеки ден от 9.00 ч. до 18.00 ч.; в четвъртък с удължено работно време до 21.00 ч.Входна такса: 14,90 EUR; деца (3-5 г.) – 4,60 EUR; деца (6-15 г.) – 6,90 EUR

Полезно:
Виена има 23 квартала, които са номерирани от 1 до 23. Повечето от туристическите забележителности се намират в квартал 1 – Вътрешния Град, както и заобикалящите го квартали 3. Ландщрасе, 4. Вайден, 5. Маргаретен, 6. Мариахилф, 7. Нойбау, 8. Йозефщат… Номер 2 остава за Леополщат, което е островът между Дунава и Дунавския канал. Вътрешният Град е центърът на стария град в Рингщрасе. Известният дворец „Шонбрун“ се намира в квартал 13 – Хитцинг.  Северната част на града, квартал 9 – Дюблинг, е известен с това, че можете да прекарате вечерта в Хойриген – типични местни ресторантчета, в които се сервира прочутотото младо вино.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 човекаКраен срок за уведомление, ако тази бройка не е събрана – 14 дни преди отпътуване.

1. Самолетен билет София – Виена – София (директен полет) с вкл. летищни такси*;2. 3 нощувки със закуска  в хотел Allegro 3*+;3. Пешеходна обиколка на Стара Виена с екскурзовод на български език /ползва се градски транспорт/4. Посещение на двореца Шонбун с екскурзовод на бълг. език /ползва се градски транспорт (допълнително се заплаща входна такса – 23 лв – възр./ 17 лв – зa деца до 18 г.)**;5. Панорамна автобусна обиколка на Виена с екскурзовод на български език6. Групов трансфер летище-хотел-летище;7. Медицинска застраховка с асистанс8. Водач по време на целия престой;
**Входната такса за Шонбрун се заплаща в България заедно с туристическия пакет.

*Входна такса за двореца Шонбрун: 23 лв за възрастен; 17 лв за деца до 17,99 г. /заплаща се в България/
* Доплащане за корекция в летищни такси:12 евро на човек/. Пакетната цена е изчислена при стойност на летищните такси – 157 лв на човек към 02.05.2014.*Разходи за градски транспорт – 2.20 EUR за еднократен билет или карта /на място/ /информация за цени – виж по-долу*/

По желание:
*Доплащане по желание за настаняване в хотел Ananas 4* с индивидуален трансфер летище-хотел-летище*Допълнителни екскурзии и билети на атракции /по желание/:1. Eкскурзия „Виенска гора и Баден“ при минимум 15 записани туристи: 40 EUR/ 78 лв; Продължителност: 4 часа. (Включва: автобусен транспорт, екскурзоводско обслужване на български език, входна такса за подземното езеро Seegrote).2. Билет за класически концерт по произведения на Моцарт и Щраус в концертната зала Wiener Kursalon – Цена: Кат. A – 62 евро/ Кат. B – 54 евро; Начало: 20:15 ч. (Цената включва: билет за концерт в избраната категория, такса резервация; Цената не включва: транспорт до концертната зала).3. Тематичен нощен круиз по р. Дунав на 20.09.2014 с включена вечеря на борда на луксозен круизен кораб – НЯМА МЕСТА! – с музика на живо и богато меню на блок-маса „Let’s dance – The wild 50ies & 60ies“ – 49 евро за възрастен; 20 евро за деца 6-14,99 г. (Включва: вечеря на блок-маса, круиз по Дунав; музика на живо, такса резервация; Не включва: напитки, трансфер до круизното пристанище, което се намира в центъра на Виена); Продължителност: 19:45 – 23:00 ч.Предлага се за индивидуални резервации, не е групова програма; 4. Вечеря в традиционен австрийски ресторант в известния квартал Гринцинг с музика на живо – 45 евро при мин. 20 записани (Включва: двупосочен трансфер, 3-степенно вечерно меню, 1/4 л. вино).
*Разходи за градски транспорт – 2.20 EUR (еднопосочен билет); 7,10 EUR (карта за 24 часа); 12.40 EUR (карта за 48 часа) или 15,80 EUR (карта за 1 календарна седмица);
!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

Ориентировъчни цени за входни такси (не е задължително да бъдат платени – посещението им е по желание, в свободното време):

Музей Албертина – € 9,50;http://www.albertina.at/Разглеждане на Виенската опера – € 6,50;“Secession“ – Музей на модерното изкуство – € 6,–Музей на Моцарт – PP € 9,–Къщата на Хундертвасер PP € 9,–Музей на естествените науки PP € 8,–Музей на изящните изкуства – PP € 10,–Музей на Леополд – PP € 10,–
ПОЛЕЗНО:
Shopping City Süd – Badner Bahn(WLB) от Ринга или срещу Операта Карта >>
Понеделник-Сряда: 9.30 до 19.00 ч.Четвъртък: 9.30 до 21.00 ч.Петък: 9.30 до 19.00 ч.Събота: 9.00 bis 18.00 ч.
SCS Multiplex -магазини и кина –
Понеделник – Неделя: 10.00 до 24.00 ч.
КАРТА НА МЕТРОТО – ИЗТЕГЛИ >> или последвай линка >>