Хотелски комплекс „Боженците релакс“- Хотел Боженци

13
Добави коментар

Хотелски комплекс „Боженците релакс“ е съчетание от красива природа , комфортна обстановка, вдъхновение за една неповторима почивка .

Хотелски комплекс Боженците Релакс
Разположен в Габровския балкан, точно преди АИР „Боженците“.
Тук, може да се потопите в неповторима атмосфера, съчетание на уют, спокойствие, здравословна храна и лечебната сила на водата. Всичко това сред кристално чист въздух и приказна природа. Доброто обслужване, качеството на предлаганите услуги и позитивният персонал, гарантират релаксираща почивка и комфорт.

Ресторант Боженците релакс
Ресторантът предлага балансирано меню, съчетаващо здравословна кухня, свежи и натурални продукти, отговарящи на високи екологични норми. Тук може да се насладите на традиционни български рецепти, запазили се във времето. Ресторантът разполага със закрита панорамна тераса, където чистият въздух и изгледът към природата създават идеалната атмосфера за сутрешното Ви кафе, обяд или романтична вечеря.

с.Боженците
Село Боженците е създадено след турското нашествие в Търново в края на 16 век. Тогава от столицата на България бягат голяма част граждани, които се заселват в дълбоките и по-труднодостъпни части на Балкана. Между тях е и младата болярка Божана, която избира за свое скривалище местността, където в момента е село Боженците. Именно на нея е кръстено и селището. Синовете на болярката се захващат с търговия и с течение на времето селото се разраства, за да се превърне през Възраждането във важен кръстопът за търговците към средата на XVIII в.