10 правила как да бъдеш истински мъж

1
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от 10-те най на 04.07.2013

Това, че сте се родили от мъжки пол, не означава, че автоматично ставате мъже. Да бъдеш мъж е нещо, което трябва да си заслужите с времето, категоричен е интернет порталът „Мама, татко и аз“. Мъжът е нещо, което хората от мъжки пол се стремят да станат. А да станеш истински мъж е пътешествие, образование, начин на живот… Дали пътешествието е трудно, а образованието сложно – всеки преценява сам за себе си, що се отнася пък до поставените цели и доколко са постигнати, за това могат да кажат единствено хората около нас. В търсене на най-сигурния и лесен начин за това как момчетата да се превърнат в достойни представители на своя пол, ето 10 правила как да бъдеш истински мъж.

1. Бъдете силни.

Има повече от един вид сила. Физическа, умствена, емоционална. Мъжът се научава да бъде силен във всички тези области. Това се превръща в част от него и как другите го възприемат. Да бъдете силни не означава да отстъпвате, защото е по-лесно или безопасно. Това означава да контролирате емоциите си, когато е необходимо да сте логични. Да усъвършенствате вашата психическа и физическа сила, така че да сте подготвени за всяка ситуация, която може да възникне. Означава да бъдете подготвени. И накрая, означава да не позволявате на страха да ръководи вашите решения.

2. Бъдете честни.

Това е въпрос на почтеност. Трудно е да предизвиквате уважение, ако хората не ви вярват. Абсурдно е, да искате да ви вземат насериозно, ако лъжете и манипулирате, за да стане на вашето. Мъжът знае кой е той и се държи по съответния начин.

3. Бъдете съпричастни.

Научете се да се интересувате повече от чувствата на другите и да ги слушате какво ви казват. Научете се да гледате нещата от различни гледни точки и да бъдете честни. Всички тези неща не са само заради симпатиите на другите, но ще ги накарате да ви доверяват емоциите си. Мъжът не бива да прави нищо, което да предаде това доверие.

4. Научете се на смирение.

Трудно е да бъдете смирени, когато чувствате, че сте перфектни във всяко едно отношение или най-малкото сте прави за повечето неща. Но въпреки това се опитайте да бъдете. Никой не обича надменността и тези, които се държат така сякаш са по-добри от другите, по този начин вие лъжете себе си. Никой не е по-добър от всеки друг. Да, разбира се някои са по-добри в някои неща, или са по-умни или по-хубави. Но всъщност никое от тези неща не ви прави по-добър човек, отколкото всеки друг. Това означава, че просто сте по-способни в дадена област. Да бъдете мъже, означава да бъдете смирени. Да бъдете благодарни за добрите неща във вашия живот и да продължавате въпреки лошите. Да работите заедно с другите хора и да уважавате това, което те могат. Да ги оставите да надхвърлят очакванията ви, а не да ви разочароват. Трябва да признаем, че всички сме заедно „в кюпа“ и нещата ще се случат, ако повярваме в тях.

5. Бъдете цивилизовани.

Нека си го признаем – момчетата правят много неща, за които не можем да кажем, че са учтиви. Пърдене, оригване, псувни в неподходящи ситуации. Мъжете, от друга страна, обръщат внимание на средата, в която се намират и се съобразяват с хората около тях. Не обиждат и не изпитват удоволствие от грубото държание. Вместо това те уважават хората и се държат учиво, казвайки, „моля“ и „благодаря“. Признателни са за нещата, които другите правят за тях. Правят неща за другите. Накратко – държат се като себе си.

6. Научете се да прощавате.

Наистина, това е божествено. Когато някой ви ядоса, е толкова лесно просто да последвате хормоните си. Да кажете грозни неща и да „изгорите мостовете“. Но да бъдете мъже не означава да изберете лесния път. Научете се да разсъждавате трезво и логично. Много рядко има някакъв логически смисъл да поддържате гнева си. По този начин само огорчавате хората. Знаете, че това няма да ви направи мъж. Така че, научете се да прощавате на тези, които са прегрешили спрямо вас и продължете да живеете живота си според собствените ви правила.

7. Признавайте грешките си.

Ако сбъркате – признайте си. Толкова е просто. Опитите да обвините другите, когато се опитвате да излезете от ситуация само ви карат да се чувствате слаби, а другите ви виждат като червей; което е противоположно на това да бъдете мъж – не е ли?

8. Борете се за това, което смятате за правилно.

Не е достатъчно просто да седнете и да очаквате нещата да се подредят така, както искате от само себе си. Също така не бива да се оплаквате, когато това не се случи. Мъжът работи за това, в което вярва и не позволява на другите да го объркват. Също така, той закриля тези, които обича.

9. Учете се от други.

Има много мъже около вас. Изберете си някой от тях за модел за подражание. След като го направите, всичко, което трябва да направите е да се запитате какво би направил той в подобна ситуация. И след това да го направите и вие. Просто е.

10. Проверете вашето отношение.

Всичко относно това да бъдете мъж се свежда до отношението. Как мислите, как се държите, как гледате на света, как се държите, когато се с други хора. Всяка една от деветте стъпки по-горе допринасят за цялостното ви поведение. Това са неща, които правят мъжа Мъж, а не просто човек от мъжки пол.

Коментари

коментар(а)

Подобни: Life Coach, мъже, семейство