Jay – Носферату

1
Добави коментар
etalonbg
etalonbg

музика България : (Хип-Хоп/Рап) добавена: 22 Юли 2014 автор: Георги Събев

От доста време не сме чували солов материал от Jay, но за щастие днес изпълнителят се завърна с нов трак, озаглавен „Носферату“. Името на песента е съвсем тематично, както сами ще се убедите след като я чуете. Думата „носферату“ има румънски произход и е синоним на думата „вампир“, популяризиран в края на 19ти век от Брам Стокър в известния му роман Дракула. Парчето е записано по музика и аранжимент на 4PK, а Керанов отново е оказал помощ на своя другар по рима и се е погрижил изкусно за микса и мастеринга на трака. Jay се свърза с екипа на списание Еталон и сподели няколко думи за песента:

Като цяло става въпрос за ежедневието на Дракула и се разсъждава за разни неща, какви проблеми има. Общо взето от любимия ми тип песни – фентъзи с класически елементи. Моно спектакъл [смее се].“

Също така, в разговорът ни с Jay стана ясно, че обложката на песента, която е изработена от Борислав Янев и изобразява изпълнителя като вампир, не е фотоколаж, а е нарисувана изцяло на ръка. Наистина впечатляващо!