Домашни рецепти против бръчки

1
Добави коментар

Искате ли да разберете как лицето ви да си остане младолико и свежо? Най-важното е да ексфолиирате редовно и да ползвате редовно подхранваща дълбоко почистваща маска. Няма нужда от хиляди процедури и скъпи анти-ейджинг кремове и серуми, които често съдържат синтетични и дори вредни съставки. Ако искате дългосрочен ефект, грижете се от рано за кожата си и бъдете последователни и упорити.

Има няколко изключително ефикасни ексфолииращи смеси, които можете да си приготвите у дома:

Мед, папая и овесени ядки. Тази смес е с високо съдържание на плодови ензими и кара засъхналата кожа да заблести отново. Освен това овлажнява дълбоко кожата.
Мед, зехтин и кафява захар. В тази смес има гликолова киселина, която отпушва порите, омекотява и изглажда кожата.
Лимонов сок, алое вера и царевично брашно. Богата на алфа-хидрокси киселини, тази смес избелва кожата по естествен път, изглажда тена и премахва излишната мазнина. Освен това помага за избягването на гнойни пъпки и поддържа добрия вид на лицето.

За маска на лицето използвайте такива, които са на основата на органична естествена кал или глина. Когато изсъхне, органичната глина извлича мръсотиите от порите и така стяга кожата по естествен път. Това спомага и за изчистването на лицето от акне. С всяка следваща употреба лицето ви ще изглежда все по-добре и по-добре. Когато маската изсъхне и я изплакнете, подсушете с потупване лицето си и нанесете добър овлажняващ крем. Правете тези процедури поне веднъж седмично и след време ще се радвате на отлични резултати.