БИЗНАЦИ – ЗОДИАКАЛНИ КАМЪНИ | Тайните за минерали и кристали.

1
Добави коментар

Близнаци 21 май до 20 юни

Ахат Аниолит Аквамарин
Цитрин Хризопраз Зелен Турмалин
Хематит Лунен камък Серпентин
Тигрово око Тактит Улексит

                              

Ако вашият знак е Близнаци би следвало да знаете, че тази зодия попада в сектора на трудностите и „тихия“ стрес. Близнаците са известни с вземане на бързи и интелигентни решения, без много шум, така че Ахатът е най-доброто за близнаците.

В таблицата  са посочени  кристалите за астрологическия знак на Близнаци.  В колона трета ще откриете мистичните за зодия Близнаци камъни, за защита при евентуални  недоброжелатели. В колона две са поставени вашите камъни за лични взаимоотношения, а колона едно са важните за близнаците камъни в съдбовен и кармичен план.

Ахатът е разпространен по цял свят. Той е полупрозрачен кристален кварц с ивици от халцедон и други включения. Физическите му свойства са основно като кварца. Има неправилни, понякога кръгли ивици. От другите видове халцедон го отличават многоцветните шарки, които се виждат много добре, когато е срязан на пластове и е полиран. Формата на ахатите е различна – срещат се като жили, натеци, геоди, миндали и др.

Ивиците могат да бъдат разположени концентрично (класически тип ахат), успоредно (уругвайски тип или оникс), могат да бъдат комбинация от двата типа или пък да оформят различни красиви картини, прилични често на пейзажи (пейзажен ахат) или на фини водорасли във вода (мъхест ахат). Често ахатите съдържат включения от опал и селадонит или пък са в комбинация с планински кристал и аметист. Оцветяването им се дължи на различни окиси в тях.

Ахатът е камъкът-пазител на бременните жени, пази майката и плода. Държан в ръка, предпазва от главоболие и замайване. Положен върху сърдечната или чел-ната чакра, помага при температурни инфекции. Уморените и възпалени очи могат да се успокоят като върху клепачите се положат късчета обработен ахат.

Пиенето на вода, в която минералът е престоял една нощ, помага при смущения в усещането за равновесие. Ахатов амулет предпазва от душевно напрежение и дава усещане за защитеност. Носенето на ахат лекува безсъние и привлича приятни сънища.

Ахатът е камък на мира и спокойствието. Способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве, дълголетие и защита от енергийни вампири. Увеличава вярата в собствените ни сили. Развива творческият потенциал и красноречието и помага за взимане на правилни решения и действия.

За да се усили лечебната сила на ахатите, от тях се изработват камеи. Този скъпоценен камък пази от опасности. Собствениците му стават умерени, сдържани и внимателни. Помага на човек да опознае себе си по-добре. Поверията гласят, че носи здраве и дълголетия на притежателя си.

Ахатът пази от уроки. Помага при преуморени и възпален очи, при главоболие и световъртеж, при температура.

––––––––––- © 2010, Красимир Куртев – Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи