8 неща, които те правят уникален | Teenproblem.net

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Всеки човек е уникален сам по себе си. Въпреки това има доста хора, които не се харесват, когато се погледнат в огледалото. Трябва обаче да се научим да гледаме на себе си по друг начин и да виждаме нещата, които ни правят уникални и ни отличават от другите. А те не са никак малко.

 

Смехът – всеки човек има уникален смях. Някои се смеят тихо, без глас, други избухват, трети имат адски заразителен смях, който е в състояние да разсмее всекиго, дори без причина. Смехът е уникален и е трудно човек да имитира чужд смях и дори, когато го прави, си личи, че не му идва отвътре. Смехът е не само здравословен, той е уникален и трябва да се гордеем с него.

 

Очите – цветът и формата на очите са различни при всеки един човек и това ги прави уникални. Очите са тези, които не се променят с години. Разрови се и разгледай твои снимки, когато си бил малък. Ще установиш, че си се променил доста, но очите ти са останали същите. Те са отражение на душата и се променят с чувствата ни. Благодарение на тях лесно може да установиш как се чувстват хората около теб – дали са спокойни, щастливи, нервни, тъжни, разсеяни и т.н.

 

 

Гласът – ето още едно уникално нещо, което притежаваме. Интересен е фактът, че хората чуват гласа си по един начин, а той всъщност звучи по съвсем друг. Околните са тези, които чуват гласа ти постоянно, на теб това ти се случва от време на време и затова не можеш да го оцениш подобаващо. Колко от гласовете на твоите близки, приятели и роднини знаеш? Колко от тях те карат да се чувстваш спокойно, когато ги чуеш? Така както обличаш да чуваш гласовете на някои хора, така има хора, които обичат да чуват твоя глас.

 

Косата – тя може да бъде различна – къса, дълга, гъста, тънка, къдрава, права, чуплива, черна, червена, руса и т.н. В днешно време можем да я променяме постоянно, благодарение на боята, пресата за коса, сешоара и други подходящи уреди и козметични средства. Когато променяш косата си, ти променяш и външния си вид. Прическата е от изключително важно значение за визията на човек. Косата е тази, която те прави уникален и ти дава възможност да изглеждаш по различен начин всеки ден.

 

Вкусът – става въпрос за вкуса, който усещаме, когато ядем. Благодарение на езика, ние усещаме вкуса на храната. Тя обаче се възприема от хората по различен начин. Някои хора имат вкусови рецептори, които липсват у другите. Това е и причината някои да си падат изключително много по лютите храни, но да не харесват сладките изкушения. Те просто нямат рецептори за вторите и не усещат удоволствието, което усещат другите.

 

Кожата – тя също е уникална, както нашата коса, очи, устни и т.н. Трябва обаче да полагаме нужните грижи за нея, за да може тя да изглежда максимално добре. Независимо дали кожата ни е светла или тъмна, мазна или суха, ние трябва да я ценим и да полагаме грижите, от които има нужда.

 

Пиърсингът и татуировките – често тези, които искат да подчертаят своята уникалност, си правят татуировки или си слагат обеци. По този начин те показват на околните какво харесват и какъв е техният вкус. Дали ще нашариш и пробиеш тялото си, зависи от теб. Ако си сигурен, че искаш да го направи, избери си студиото, на което можеш да се довериш, защото в противен случай тези процедури може да ти донесат здравословни проблеми.

 

Луничките – някои хора имат симпатични лунички по лицето си, които ги отличава от околните. Не се ядосвай, ако и ти имаш, защото те наистина са сладки и привличат вниманието на околните.

 

Не е нужно човек да изглежда като модел, за да бъде красив, харизматичен и да се харесва на хората. Той просто трябва да се чувства добре в кожата си, да цените нещата, които има и да се старае да подобри недостатъците си.

 

А ти какво най-много харесваш у себе си?