Teenage Mutant Ninja Turtles / Костенурките нинджа (2014)

13
Добави коментар
rizers
rizers

„Костенурките нинджа“ на Майкъл Бей се води от познатата съвременна история за легендарните градски нинджи, любимци на няколко поколения. Ню Йорк има нужда от герои. Градът тъне в мрак, откакто Шрьодер (Уилям Фикнър) и предвожданите от него нинджи от клана Фут са затегнали желязната си хватка около всички – от полицията до политиците.

Бъдещето изглежда също толкова мрачно, докато четирима прокудени братя, излезнали от градските канали, не откриват съдбата си като Костенурките нинджа. Те ще трябва да се съюзят с безстрашната репортерка Ейприл О‘Нийл (Мегън Фокс) и нейния оператор майтапчия Върнан Фенуик (Уил Арнет), за да спасят града и разгадаят коварните планове на Шрьодер.

Режисьор на продукцията е Джонатан Лийбесман („Сблъсъкът на титаните“, „Битка Лос Анджелис: Световна инвазия“). Сценарият е поверен на Джош Апелбаум и Андре Немек, (работили заедно по „Мисията невъзможна: Протокол „Фантом“ и ТВ сериала „Наричана още“), и Ивън Дохърти, в чиято филмография са „Снежанка и ловецът“ и „Дивергенти“.