Как се приготвя домашно… Лесни рецепти за домашно приготвяне на храни и напитки, които купуваме от магазина | Супичка -…

16
Добави коментар
gischo
gischo

Как се прави Песто Дженовезе? Как се приготвят сушените домати? Как се прави лютеница? Може ли да си приготвим вкъщи фъстъчено масло? Лесна ли е рецептата за сусамов тахан? Лесно ли се приготвя студен чай вкъщи? Подобни въпроси възникват в главата на много от нас, докато се разхождаме с количката из магазина и пазарим. Истината е, че голяма част от обичаните сосове, дресинги, разядки и напитки, които сме свикнали да купуваме готови в бурканчета и бутилки от магазина се приготвят повече от лесно. Освен това когато човек приготвя сам сусамов тахан, или фъстъчено масло, или пък лютеница може да ги приготви според своя личен вкус. Друг безспорен плюс на приготвената удома храна е че не съдържа консерванти и стабилизатори, като купената от магазина, което я прави и много по-полезна.
Как се приготвя домашно… Лесни рецепти за домашно приготвяне на храни и напитки, които купуваме от магазина
Как се приготвя домашна лютеница?
Домашна лютеница се приготвяше доскоро в много български къщи, но все по-често купуваме лютеница от магазина, с оправданието, че да приготвиш лютеница в домашни условия не е лесно. Точно напротив! Да приготвиш лютеница е приятно и забавно мероприятие! Рецептата за домашна лютеница има вариации, но рецептата за Супичка за домашна лютеница следва класическите правила, рецепта напълно приложима за всяка съвременна кухня.
Вижте цялата рецепта тук »

Как се приготвя домашно Песто Дженовезе?

Италианският сос от босилек Песто Дженовезе е един от най-често използваните сосове за овкусяване на паста, но с Песто Дженовезе се овкусяват и различни салати и предястия. Песто Дженовезе си купуваме в малки бурканчета от магазина и много рядко някой, се замисля, че може да си приготви вкусния сос от босилек удома. Приготвянето на Песто Дженовезе в домашни условия е много лесно и бързо, а полученият сос има много по-свеж и интензивен вкус. За домашно Песто Дженовезе са ви нужни голямо количество босилек, малко кедрови ядки и не повече от 10 минути!
Вижте цялата рецепта тук »

Как се приготвят домашни сушени домати?

Сушените домати, подобно на Песто Дженовезе, са един типичен представител на италианската кухня, който е намерил голяма популярност и приложение. Сушените домати са изключително ароматни от добавеното разнообразие от подправки, а и от зехтина, което ги прави невероятно подходящо допълнение към различни салати, предястия, а дори и в много основни ястия. Да приготвиш сушени домати вкъщи е повече от лесно. Вариантите за изсушаването на доматите са няколко – класическият метод, по който се приготвят доматите от векове – на слънце, в уред за сушене (дехидрататор) на плодове или пък най-лесния и най-достъпен начин, на който не е нужда подготовка – във фурната. Рецептата за сушени домати в домашни условия е лесна, като детска игра, но изисква малко търпение.
Вижте цялата рецепта тук »

Как се приготвя домашен сусамов тахан?

Сусамовият тахан набира все по-голяма популярност, както заради приятния си сусамов вкус, така и заради безспорните си здравословни ползи. В магазините може да откриете голямо разнообразие от сусамов тахан на различни марки. Ако сте любители на сусамовия вкус обаче имайте предвид, че приготвянето на домашен сусамов тахан ще ви отнеме не повече от 10 минути, а полученият домашен сусамов тахан ще бъде точно според вашия вкус и вашите изисквания. Тъй като се приготвя много бързо, може да не приготвяте сусамов тахан в големи количества, а да си правите необходимото ви количество за всеки път. Така ще се насладите на винаги свеж сусамов тахан, с богат и интензивен вкус.
Вижте цялата рецепта тук »

Как се приготвя домашно фъстъчено масло?

Фъстъченото масло стои в основата на много рецепти за приготвяне на сладки, както и различни дресинги, намазано на филийка с добавено сладко пък се превръща във вкусна енергийна закуска. Фъстъченото масло е незаменима част от менюто на вегани и вегетарианци. Но купеното от магазина фъстъчено масло съдържа голямо количество консерванти, което го прави не особено здравословен продукт. Да приготвим фъстъчено масло в домашни условия е много лесно и бързо. Рецептата за фъстъчено масло съдържа много малко продукти и е подходяща и за най-начинаещите готвачи, както и за всеки, който се опитва да се храни здравословно.
Вижте цялата рецепта тук »

Как се прави домашен хумус?

Хумус представлява паста от нахут и тахан и е с арабски произход. Популярността на хумус в България бързо нараства като главна заслуга за това имат ресторантите сервиращи източна кухня. Така лека-полека хумус се появява все по-често и по рафтовете в магазините. Но да приготвиш хумус в домашни условия е много лесно и много бързо. Плюс това, подобно на всяко ястие приготвено вкъщи, и домашният хумус е много по-вкусен и съобразен с вашия вкус, както и с желаната от вас гъстота.
Вижте цялата рецепта тук »

Как се прави домашен течен шоколад?

Течният шоколад е едно от сладките неща, на които почти никой не може да устои. Да приготвим течен шоколад е лесно, а рецептата за домашен течен шоколад е една от любимите рецепти от домашната кухня от недалечното минало, която е изпаднала в забрава. Домашният течен шоколад е много вкусен, с интензивен какаов вкус и прилича повече на какаов крем, отколкото на течен шоколад в бурканче от магазина, но това не му пречи да бъде бъде намазан на филийки или пък с него да бъдат завити палачинки.
Вижте цялата рецепта тук »
Как се прави домашен студен чай?
Студеният чай е вкусната алтернатива на газираните безалкохолни напитки, с които се разхлаждаме през летните месеци. Студеният чай от магазина обаче често е много сладък и съдържа не особено полезни съставки. Точно за любителите на студения чай е подходяща рецептата за домашен студен чай. Домашният студен чай се приготвя с много плодове и може да подсладен с мед или друг, предпочитан от вас подсладител, съдържа много лимонов сок, което го превръща в една не само много вкусна и освежаваща, а дори и полезна напитка.
Вижте цялата рецепта тук »

Как се прави домашна лимонада?

Домашната лимонада няма нищо общо с познатата жълта на цвят напитка от детските години. Домашната лимонада е истински хит през последните години и се сервира в много заведения. Рецептата за освежаващата напитка е наистина лесна, а резултатът наистина много вкусен. Особено през летните месеци домашната лимонада действа толкова освежаващо, че може да замени дори и чаша кафе.
Вижте цялата рецепта тук »

Как се прави домашна Сангрия?

Освежаващата испанска напитка Сангрия, приготвяща се с вино и плодове също е един от новите елементи в менюто на много заведения през последните лета. Сангрия откриваме по рафтовете на магазините. Сангрия е чудесна идея за свежо алкохолно питие, подходящо за летните вечери. Но как се приготвя домашна Сангрия? Рецептата е бърза и лесна, като трябва да се спазват няколко златни правила: 1. Винаги приготвяйте домашна Сангрия с качествено вино 2. Винаги сервирайте домашна Сангрия добре охладена.
Вижте цялата рецепта тук »