Мароко – 4 забележителни места – тема за Мароко – Idi.bg

10
Добави коментар
tao
tao

Освен най-големия град на Мароко, където се развива действието на филма „Казабланка“ с участието на Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман, в страната могат да се видят много други забележителни места. Няма значение дали туристите ще се разхождат из медината (стария град), ще опитват традиционна храна на някой местен сук (пазар) или ще си почиват в белосан морски град – в тази разнообразна и колоритна страна миналото винаги присъства в настоящето. Представяме Ви няколо впечатляващи места в Мароко, които много туристи мечтаят да посетят.

Сиди Ифни

Сиди Ифни е малко рибарско градче с около 20,000 жители. То се намира на атлантическия бряг в северозападната част на Мароко и е бивша испанска територия, запазила богатото културно наследство. Сиди Ифни е популярна дестинация за сърфисти. През цялата година температурите варират около 22°C, така че туристите могат да планират ваканцията си по всяко време на годината. Сиди Ифни е отлично място за европейците, които искат да избягат от зимния студ. В града има оживен рибен пазар, а също и неделен пазар.

Чефчауен

Хората наричат Чефчауен „Синия град“ заради сградите, боядисани в различни нюанси на синия цвят. Чефчауен се намира в северозападната част на Мароко, близо до Танжер, което го прави известна туристическа дестинация. Чефчауен се радва на популярност сред любителите на пазаруването. Тук те имат възможността да си купят марокански изделия, например тъкани одеяла, които не могат да се намерят никъде другаде в страната. На популярност се радва и козето сирене, въпреки че то определено не може да се мери с kief – власинки от канабис, които се продават свободно в магазините.

Есауира

Есауира се намира на атлантическото крайбрежие на Мароко и е една от най-популярните плажни дестинации в страната. Белосаните къщи със сини кепенци създават живописен фон за морски приключения като кайтсърф и уиндсърф например. Есауира, която в миналото е била наричана Могадор, е естествено пристанище и действа като такова от I в., когато в защитения залив са закотвяли корабите си римляните, които идвали тук да търгуват.

Атласките планини

Атласките планини са планинска верига, която се простира от мароканското крайбрежие към Алжир. Веригата включва Национален парк Тубкал, където се намира най-високият връх на Мароко – Джебел Тубкал, висок 4,160 м. Имлил е страхотно място, откъдето човек може да започнете изкачването на Тубкал. Атласките планини, които са най-високата планинска верига в Северна Африка, през цялата година предлагат различни възможности за занимания на открито – от зимни спортове през студените месеци до планински туризъм през лятото.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 389 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност