Djordjano – топ гласът на Havay Records

1
Добави коментар
Lyubz
Lyubz

Djordjano – топ гласът на Havay Records

Българският музикален свят претърпя множество катарзиси през изминалите 3-4 години. Все нови и нови гласове звучат по радиата, а БГ музиката агресивно си пробива път към клубовете и дискотеките. Преди години всичко българско по заведенията беше люти гюбеци, пригласяни ритмично от Галена, Азис и орк. Кристали. Сега има много разнообразни музикални компании, бълващи артисти всеки ден, пеещи и рапиращи в разнообразни жанрове – Вирджиния Рекърдс, Монте Мюзик, Пайнер и какво ли още не. Но една малка идея, излюпена от една неизвестна „компания“, представяна от един невероятно талантлив изпълнител, разтърси светът на музиката – в България и отвъд.
Havay Records е лейбъл, една небрежно еволюиралата идея на един старозагорски тийнейджър с гръмкия псевдоним Djordjano. Той е и единственият изпълнител под шапката на този лейбъл. Може да се каже, че Djordjano e вълк-единак, предпочита сам да се бори в този бранш, където вниманието, известността и славата са заветни цели, до които малцина достигат. Той притежава кармичната енергия на всичките 12 зодиакални знака, благословен е от всички скандинавски богове и целия старогръцки пантеон. Djordjano не е просто иноватор на българската музикална сцена. Стилът му на пеене е неопределим – включва елементи на хаус, чалга, японски рап и чилийски народни песни, щедро подкрепяни от изразителен носов глас и дълбок тембър. Българите сме леко закоравяла нация и музикалния ни слух е леко закоравял. Но напук на предразсъдъците и националните ни негативи, този млад певец успява да докосне нежно слуха на млади и на стари.

 

В реалния живот, извън звездността, Djordjano e едно скромно момче, потопено в ежедневието като всеки негов връстник. Той е човек с ценности и тотално отхвърля материализма в живота си. В интервю, дадено специално за Djambore, той споделя за своя трънлив път на неуспешни любовни трепети и душевни рани, които ожесточеният юношески живот поражда във всяка невинна твар. Идолите са му Мадона, Лейди Гага и Енрике Иглесиас и от тях черпи идеи за своите клипове и сценично поведение. Силно се надяваме с близко бъдеще да изненада своите фенове не с рокля, направена от пържоли, а да достигне сценична смелост и да се появи с шамфъстък, умело наблъскан в ушите, и перука от зрънчо. Аз лично не ги разбирам тези нестандартни артистични хрумки, но определено им се кефя.

Моят личен път към преоткриването на този талант започна през една гореща съботна вечер в Студентски град. Всички бяха омърлушени, а от погледите им струеше притеснения, че тази вечер няма да бъде особено забавна. Поразляхме алкохол в пластмасови чаши, а един приятел реши да зареди атмосферата с позитивна енергия. Пусна парчето „Отиваме на купон“ и изведнъж физичните закони претърпяха промяна. Всеки скочи, дигна чаша, залюля се в ритъм див и вечерта тръгна по магия. На всички, присъстващи в този съдбоносен миг, животът ни се промени. Завинаги.

 

 

Аз участвам във всички всевъзможни фен групи във Facebook и подкрепям своя кумир всячески. Желанието ми е да се яви в X-Factor и да измете публиката, журито, операторите, металните стелажи и прожектори със своя магнетичен глас. Хората го сравняват с бог, Майкъл Джексън, Кийра Найтли, а като звучене наподобява една свръхекстравагантна смеска между Краси Аврамов и виещо магаре-виртуоз. Не пропускайте да посетите фен страницата в Facebook, а за да го обикнете още повече, предоставяме част от творчеството му: