10 най- добри места в Лисабон, които задължително трябва да посетите докато сте на почивка в Португалия

7
Добави коментар
dstoursvarna
dstoursvarna

10 най- добри места в Лисабон,

които задължително трябва да посетите докато сте на почивка в Португалия

 

Лисабон- още една от европейските столици с впечатляваща архитектура, стара история, богата култура и много зелени кътчета. Ако решите да отидете на почивка в Португалия, това е мястото! Португалия е наричана „Краят на Европа“ и не само заради географското си местоположение, а и заради цялостната й атмосфера- обликът й е вдъхновен по- скоро от задокеанските й колонии, от колкото от европейските съседи.

В следващите няколко реда ще Ви запознаем с малка част от многобройните забележителности на Лисабон, подредени в нашите топ 10:

 

10. Арената за борба с бикове Кампо Пекуено- бикоборството е изкуство за местните, превърнало се във важна част от културното им богатство.

9. Ботаническата градина на Университета в Лисабон: ще откриете разнообразие на растителни видове от цял свят, много тропични и екзотични представители на различни държави. Вдъхновяващата сила на природата ще направи почивката Ви в Португалия още по- пълноценна.

8. Музеят на Азулежу- намира се в някогашният Манастир на Божията майка. Азулежу са изрисуваните керамични плочки в Португалия, които са уникални и типични за местната архитектура. В Лисабон те могат да се видят навсякъде- по фасадите на сгради, църкви, в метрото и по площадите.

7. Площад Маркиз дьо Помбал и площад Терейро до Пако (най- големият открит площад в Европа): величествена архитектура и мащабност, красиви бутици, хотели и ресторанти. Търговският център на португалската столица се простира от площад Росиу до Площадът на търговията, „затворен“ зад Триумфалната арка и статуята на Хосе I.

6. Паркът на нациите- построен за изложението Експо’98. Няма как да пропуснете Португалския павильон, Кулата Васко да Гама, Павильонът на знанието с най- различни музейни и изложбени експозиции.

5. Океанариума, който е втори по големина в света. В централната му част има огромен аквариум с около 25 000 вида морски растения и животни. Намира се също в Паркът на нациите.

4. Алфама: най- старият и живописен квартал на Лисабон, от където са и Лисабонската катедрала (Santa Maria Maior de Lisboa or Sé de Lisboa); Замъка на св. Георги, издигащ се от най- високия хълм; Терасата Largo das Portas do sol, от където може да се полюбувате на красивите гледки към града и реката. По време на почивката си в Португалия не пропускайте и музеите на декоративните изкуства и Фадо музиката- уникално културно богатство на страната.

3. Двaта моста над река Тежу- символите на града. Най- известен е мостът „25- ти април”, свързващ Лисабон с област Алмада. Мостът „Васко да Гама” е най- дългият мост в Европа- 16 км. По който и от двата да минете, ще останете очаровани от спиращите дъха гледки, свободата и простора, които се откриват пред Вас.

2. Квартал Белем със всичките си забележителности: Кулата Белем- символ на Лисабон, един от защитените обекти на ЮНЕСКО, „Паласио де Белем“- президентската резиденция, Йеронимският манастир,  където се намират Музеят на корабоплаването и Националният археологически музей.

1. Паметника на откривателите, също в Белем- отправна точка на почти всички Велики Географски открития, построен е в чест на мореплавателите, открили „нови“ светове през XV и XVI век. Величественият монумент е във формата на кораб с платна, а на борда му се открояват фигурите на личности като Педру Алвареш Кабрал (откривателя на Бразилия), Васко да Гама, Фернандо Магелан и др.

 

Списъкът естествено е много по- дълъг. Надяваме се, че привлякохме вниманието Ви към местата, които не са за изпускане. Останалите забележителности на Лисабон, оставяме на вас да откриете сами.  Може да го направите, като се присъедините към нас, тръгваме на 21.10.14- почивка в Португалия за 7 дни с директен полет от Варна.

Повече информация ще получите на телефони: Офис Варна 052/ 607 609 и Офис Бургас 056/ 826 355.

 Очакваме Ви!

 

Полезни връзки:

Екскурзии и почивки | Екзотика | Нова година 2015 | Самолетни билети | Туристически услуги