Скандинавски уют и практичност в едностаен апартамент » eMODNO у дома

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Днес отваряме врати за вас към този невероятен, иновативен, оригинален и най-вече – практичен скандинавски дом, който се състои от една единствена стая, но съдържа в себе си всички онези помещения, с които ние разполагаме в домовете си.

Жилището се намира в блок в центъра на Готенбърг, Швеция, а чувството на уют и комфорт, което се носи от него, в никакъв случай не може да бъде пренебрегнато. Макар, че апартаментът се разполага на относително малката площ от 50 квадратни метра, той е мечтано място за живеене на всеки, който обича спокойствието и хармонията.

Това, което най-силно прави впечатление в интериорния дизайн на скандинавското жилище е, че пространството е използвано максимално добре и практично. Вратичка в етажерката разкрива малко гардеробно помещение, над което пък се разполага уютен спален кът. Голям ъглов диван, който може да послужи като допълнително легло и под който могат се складират вещи. Практична баня и тоалетна.

Високите тавани, големите прозорци, белите стени и под създават усещане за простор и свобода, които много от големите апартаменти не притежават. По време на дългите зимни шведски нощи, мощни крушки, разпръснати из цялото помещение, компенсират липсата на светлина.

Това, от което собствениците не са се лишили, е просторна кухня. Идеална за всеки, който обича да готви, тя е оборудвана с всичко нужно, а многобройните шкафове и чекмеджета, които продължават чак до тавана, помагат за складирането на различни вещи. Около минималистичната дървена маса има предостатъчно място за приятели и гости.

Банята е удобна и добре обзаведена с душ кабина, тоалетна, мивка, етажерки и шкафове за тоалетни принадлежности.

Този невероятен скандинавски апартамент е резултат от пълна промяна на помещението, което първоначално е представлявало голо студио. Талантливите собственици обаче са успели да оставят своя отпечатък в интериорния дизайн и да го направят идеален за нуждите си.

Автор: Преслава Цачева