Стартира кулинарният дуел „Манчев срещу Шишков“

3
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

Стартира кулинарният дуел „Манчев срещу Шишков“, продуциран от LIDL

Големият майстор-готвач шеф Иван Манчев се изправя срещу чаровния кулинарен експериментатор Таньо Шишков в името на една обща кауза – да готвим заедно, защото си заслужава.

Кулинарната надпревара „Манчев  срещу Шишков“ е разработена от Лидл. Хранителната верига мотивира старта на новата платформа с идеята за силата на домашно приготвената храна и обединява сили с двамата кулинарни гении, за да покаже, че готвенето вкъщи е приятно, лесно, здравословно и дава възможност на всеки да прекарва повече време със семейството си. Всяка седмица Манчев и Шишков ще представят по една нова рецепта със специален продукт на специална цена от Лидл. Рецептите ще бъдат представяни в рекламните брошури и сайта на Лидл, а видео клиповете с приготвянето им ще се качват на специален сайт, който ще стартира след няколко седмици.

Дълго пазената тайна какво и кой стои зад формата „Манчев срещу Шишков“ беше разкрита на специална церемония, в която двамата кулинари готвиха тристепенно меню на живо пред гостите. На присъстващите бяха сервирани по две салати, две основни ястия и два десерта и те имаха възможност да гласуват електронно за един от двамата готвачи. Докато гостите похапваха от вкусните блюда за тяхното добро настроение се погрижиха Калин Вельов, който започна музикалното си изпълнение върху тенджерите и тиганите на Манчев и Шишков, а после се прехвърли на перкусиите си, и пианистката Мария Каракушева в експериментална колаборация с DJ Borra.

Горещото кулинарно шоу и добрата музикална програма дадоха подобаващ старт на новата  платформа на Лидл. „Днес е ден първи на нашата нова мисия. Мисия, която бихме могли да наречем и така: да готвим заедно, заслужава си. Защото готвенето ни дава едно огромно преимущество, което се нарича прясна, топла, домашна и вкусна хранителна храна. Освен че вярваме в силата на домашно приготвената храна, ние в Лидл вярваме и в две други много важни неща: КАЧЕСТВОТО и ДОБРАТА ЦЕНА. Смятаме, че готвенето трябва да бъде НАЙ-ДОСТЪПНОТО удоволствие за хората. Затова в Лидл ежедневно полагаме огромни усилия да поддържаме възможно най-доброто съотношение между качеството и цената на нашите продукти. Това е основното ни оръжие в тази мисия.“ – сподели на събитието г-жа Милена Драгийска-Денчева, управител на Лидл България.

Манчев, когото познаваме от редица телевизионни формати мотивира участието си в новата платформа с думите: „Храната влияе животворно върху нас, а добрата храна е вдъхновение. Да готвиш вкъщи с качествени продукти е най-доброто, което можеш да направиш за семейството си“. Иноваторът в кухнята Таньо Шишков, професионален сомелиер и председател на Българското гурме общесво, сподели същото мнение и каза, че съревнованието в този кулинарен двубой с шеф Манчев е част от общата мисия да вдъхновят повече хора да готвят вкъщи и да се забавляват в кухнята.

От днес нататък всяка седмица двамата майстори ще показват нещо ново и ще мерят сили в кухнята, за да спечелят симпатиите на потребителите. Всичко актуално за тях можете да следите на сайта на компанията www.lidl.bg/cook.