Фестивал пясъчни фигури – Бургас 2014

1
Добави коментар
jasminivanova
jasminivanova

Фестивал пясъчни фигури – Бургас 2014

Фестивал на пясъчните фигури в Бургас 2014 година. Това е първия път когато присъствах на това събитие, въпреки, че ежегодно се провежда от 2008 година насам, и да ви кажа честно, никак не останах разочарован. Фестивала тази година бе под наслов „Приказки от пясък“. Под това заглавие са събрани 65 персонажа, във над 20 композиции, и всички те от любимите ни анимационни филми и детски приказки. За осъществяването на този пясъчен проект, в продължение на две седмици, от над 4000 тона пясък, известни творци от България, Португалия, Русия, Ирландия, Чехия, Белгия, Латвия, Норвегия и Украйна, неуморно и всекидневно вдъхваха живот на своите фигури, докато не се се появили образите, любими на малки и големи.Ето тук ще ви покажа и малко снимки на пясъчните фигури които успях да заснема.

Пясъчна фигура на „Акулите“:Пясъчна фигура на „Аладин и духа от лампата“:

И ето ги и от още един ъгъл.Пясъчна фигура на „Енгри Бърдс“:

Пясъчна фигура на „Астерикс и Обеликс“:Ето ги и отзад:Ето я и пясъчната фигура на „Аз, проклетникът“:А ето я фигурата и от друга гледна точка:Пясъчната фигура на „Барон Мюнхаузен“:Пясъчната фигура на „Червената шапчица“:Ето я пясъчната фигура на „Дон кихот“:А ето я и фигурата на „Санчо Панса“:Това е фигурата „Фантазия“:А ето я и една от любимите пясъчни фигури на децата – „Колите“:Другата любима фигура на малчуганиете – „Ледена епоха“:А тази вероятно е любимата на най-малките – „Маша и мечокa“:А тази пясъчна фигура на „Семейство Адамс“ е моят личен фаворит:А ето и останалите пясъчни фигури които заснех:

„Снежанка и седемте джуджета“:„Спайдърмен“:„Таласъми ООД“:„Замръзналото кралство“:

„Семейство Флинтстоун“ под един ъгъл:И под друг ъгъл:И накрая, но не на последно място, една от най-внушителните пясъчни фигури – „Замък“:

Разбира се, няма как да се предаде чрез снимки, истинското усещане което предизвикват тези пясъчни фигури. Най-добрият вариант е да отидете на място и да ги видите сами. Точно затова и направих тази фото-колекция, в случай че не сте могли да посетите фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp