10 от най-актуалните модни тенденции пролет/лято 2015 (жени)

5
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от Miss InGa на 02.11.2014

В разгара на есента тенденциите за модния сезон вече са напълно изчистени. Златно, кадифено и, ако е възможно, с мъжка кройка. От приказни феерични рокли през удобни спортни облекла до дързък леопардов принт. Есен/зима 2014 – 2015 предлага по нещо за вкуса на всяка дама, без значение до какви крайности е в състояние да стигнат фантазиите й. Какво обаче да очакваме през по-топлите месеци? Естествено, световните дизайнери са готови с идеите си за пролетта и лятото на 2015 година, а ние ви предлагаме една кратка разходка из основните тенденции, оформени в предложенията на абсолютните модни властелини. Ето 10 от най-актуалните модни тенденции пролет/лято 2015 (жени).

1. Жан Пол Готие
След като съобщи, че модната му къща ще се съсредоточи единствено върху колекциите висша мода, Готие отпразнува с бляскав спектакъл моделите за пролет/лято 2015. Дефилето по време на Седмицата на модата в Париж пренесе всички присъстващи на импровизиран конкурс за красота и представи над 70 различни визии. Безкрайното въображение на дизайнера и неповторимото му чувство за хумор показаха жената в пълната палитра на нейните емоции и присъствие. Супермодели от всички възрасти облякоха иконичните корсети или полусака на Готие, но и се превърнаха в супергероини.

2. Hermes
Новината около Hermes е, че модният бранд се разделя със своя досегашен креативен директор Кристоф Льомер. Дизайнерът напуска без драма и представи последната си колекция за пролет/лято 2015 под аплодисментите на екипа и собствениците на Hermes. Със същата неуловима елегантност, която донесе на луксозната модна къща, Кристоф постави точката на присъствието си. Той показа цветовете на пустинята в перфектно небрежни модели, обгръщащи тялото рокли и внимателно подбрани акценти от набори, ефекти на наслагване и плисета.

3. Джамбатиста Вали
След като представи светлата и лека първа колекция под марката Giamba, Джамбатиста Вали донесе тази атмосфера и в Париж. Пролет/лято 2015 за първата линия на дизайнера е винаги пазеща специално място за цветята, но и търсеща оптически предизвикателства в райета и принтове. Напъпилите клонки по красивите рокли на дизайнера се редуваха с ретро десени в комбинации от цветни блокове.

4. Fendi
Небето над Рим и историческият нов дом на Fendi в Palazzo della Civilta Italiana вдъхновяват Карл Лагерфелд и Силвия Вентурини Фенди за колекция пролет/лято 2015. Дизайнерите поставят технологичния почерк на Fendi върху поредната трудна за изпълнение артистична идея. Променящите се цветове от изгрев до залез и въздушната лекота са преплетени с архитектурни препратки, създаващи структурата за изграждане на силуетите.

5. Missoni
Анджела Мисони придава ново значение на думата лекота с колекция пролет/лято 2015 за Missoni. Добре познатите цветове и плетива на модната къща са използвани по умен и иновативен начин за следващия топъл сезон. Дизайнерката създава почти въздушни визии с избелели от слънцето цветни платна в крем, мента и розово сорбе. А самите материи, по нейните думи, са превърнати в дантела от плетиво, прозрачна и следваща всяко движение на тялото.

6. Marni
Marni празнуват 20 години от създаването си с колекция пролет/лято 2015. Дизайнерката Консуело Кастилиони представи еволюцията на модната си къща с всеки следващ модел на подиума. Простите минималистични силуети в началото на дефилето напомняха за празното платно на художник, което постепенно се изпълни с авангардни силуети и дъга от цветни принтове.

7. Dolce&Gabbana
Доменико Долче и Стефано Габана не спират да черпят вдъхновение от богатата история на Сицилия. През пролет/лято 2015 дизайнерите се фокусират, по техните собствени думи, върху въздействието на испанската култура над сицилианското наследство. Двете столетия за острова под влиянието на Испания срещат изключително експресивни стилове. Модна къща Dolce&Gabbana представи над 80 визии, създали съчетания между матадорите и сицилианската дантела, орнаменти и бродерии и блясъка на жълтото злато. Болерото и фламенко полите са изкусно включени в силуетите, изцяло издържани в черно, бяло и огнено червено.

8. Burberry
Кристофър Бейли успява за пореден път да прероди класика от гардероба в новия сезон. За пролет/лято 2015 креативният директор на Burberry представи еклектична колекция, обединена от присъствието на индигово сини сака от деним. Десетките им вариации са съчетани с прозрачни феерични рокли и артистичните принтове, които завладяха колекциите на британската марка от няколко дефилета насам.

9. J.W. Anderson
Джонатан Андерсън среща Париж и Лондон в новата си колекция за пролет/лято 2015. Дизайнерът, който е и новият креативен директор на Loewe, създава почти комична симбиоза между релаксираните силуети на британската мода и пословичното френско внимание към детайлите. Неочакван както винаги, дизайнът на J.W. Anderson преминава през деконструкция, уголемяване на отделни елементи от дрехите или плавни като вълни линии на силуета.

10. Peter Pilotto
Питър Пилото и Кристофър де Вос представиха поредната изключително цветна колекция за пролет/лято 2015. Дизайнерите, прочути с принтовете си – калейдоскопи, пресъздават усета си към смесването на нюанси в модерни градски визии. Лятото на любовта и рокендрол революцията на 60-те и 70-те вдъхновява моделите от Peter Pilotto, но в съвсем съвременни интерпретации.

Коментари

коментар(а)

Подобни: жени, мода