Солариум за добиване на тен | SolarShop

1
Добави коментар
eurosim
eurosim

СОЛАРИУМ

Солариум – внос и продажби на солариум от водещите брандове, като Ерголайн, Мегасън, Солартрейд, Бодикеер, Уве, д-р Керн. Луксура и други. Козметика за солариум Сънмакс и Мегатен. Лампи за солариуми от Клео, Козмедико Изолде, Силвания.

Рядко може да ни направи нещо по-щастливи през годината,  както лекият бронзов загар. Това е така не само заради това, че кожата на човек изглежда по-красива, когато е с тен, а и защото след процедурата в солариум се отделя голямо количество сератонин, който е наричан и хормонът на щастието. Солариум – това е най-добрият метод за постигане на загар за кратко време. Излъчваната от соларните лампи UV светлина стимулира образуването на пигмента меланин и кожата респективно потъмнява. Кожните дерматолози препоръчват също и терапевтично УВ облъчване в солариум за лечение на редица кожни заболявания като акне , псориазис, дерматит, витилиго, склеродермия и др. Небезизвестно е , че при умерено използване на солариум се поддържа добро ниво на Витамин Д, който може да се използва при профилактика против онкологични заболявания. Но солариумът е устройство, което се използва най-често за придобиване и на козметичен тен.

Когато се излагате на лъчение в закрито съоръжение – солариум , кожата ви произвежда тен по същия начин както когато е изложена и на слънце, посредством ултравиолетова ( UV) светлина. Все пак има една важна разлика. че когато сте на слънце, вие не можете да контролирате количеството на UV светлина, тъй като тя се влияе от промени в атмосферата. Придобиването на тен на закрито е един от начините да се регулира количеството на UV светлина, на която са изложени , защото се извършва в  контролирана среда. Вие може постепенно да  увеличавате продължителността, за да сте сигурни, че няма получите слънчево изгаряне, което е вредно за кожата. Последните проучвания показват, че тенът придобит от солариум е по-малко вреден от слънчевия загар, когато се прилага в препоръчителната доза за типа кожа.