Apple iPhone – 10 трика за по – дълъг живот на батерията

1
Добави коментар
GSMTrade.bg
GSMTrade.bg

Смартфоните на Apple са разработени така, че да предлагат максимална производителност, от което идва и основния проблем с краткия живот на батерията на iPhone.  Първия Apple iPhone разполага с 1400 mAh батерия, а седем години по – късно тази на iPhone 6 е с капацитет от 1810 mAh.

До следващия голям скок в батерията или технологията на зареждане, ние ще трябва да разчитаме на хитрост, за да получим най – доброто от своя iPhone. Предлагаме Ви няколко прости съвета, с които вашия Apple смартфон да работи по – дълго преди да се наложи използването на зарядно :

1. Следете силата на сигнала

Един от големите виновници за бързото изтощаване на батерията е слабия сигнал. Ако се намирате в район със слабо покритие ще е добре да използвате Airplane режима, който ще попречи на постоянното търсене на сигнал, което от своя страна изсмуква живота на батерията. Също така за предпочитане е да използвате Wi – Fi, вместо клетъчни данни, когато това е възможно, за да осигурите стабилна връзка с интернет и да попречите на непрестанното търсене на по – добро покритие.

2. Изключете известията от приложения

В повечето случаи уведомленията от приложения са напълно безсмислени и едва ли Ви доставя удоволствие постоянно да ги виждате.

Всяко едно от тези известия влияе върху живота на вашата батерия и затова е добре те да бъдат спрени. Можете лесно да направите това, като отидете в Settings > Notification Centre  и да изберете приложения, от които не желаете да получавате известия.

3. Променете настройките на екрана

Работата на дисплея струва скъпо на вашата батерия, затова е добре той да се изгася бързо, когато не го използвате. Отидете в Settings > Generel > Auto – lock и изберете най – краткото време, за което екрана ще се заключи, когато не е активен. Намалете и яркостта на дисплея, за да спестите още повече енергия, въпреки че в следствие на това не винаги ще можете да видите екрана на вашия iPhone при пряка слънчева светлина.

4. Спрете анимациите

Динамичните тапети и 3D ефекти са забавни, но не се нуждаете от тях, тъй като използват прекалено много от капацитета на батерията. Сложете статично изображение или любима снимка, като фон на вашия екран. Използвайте Settings > Wallpapers & Brightness, след това изберете картина за тапет и включете “ Reduce Motion “ в меню Settings > General > Accessibility .

5. Намалете фоновото опресняване на приложения

Може би някои от Вас си въобразяват, че плъзването на затворено приложение в мултитаскинг менюто пести енергия, но за да видите истинската разлика погледнете в Settings > General > Background App. Разрешаването на приложенията да се опресняват намаля значително живота на вашата батерия. Слезте надолу в списъка и изключете всичко ненужно, като така приложенията ще се опресняват единствено, когато ги заредите, а това е много по – ефективно за батерията Ви .

6. Дръжте го на хладно

Високата температура е един от най – големите врагове на батерията Ви . Не оставяйте вашия iPhone изложен на пряка слънчева светлина. Също така е добре при използването на калъф или кейс, да го сваляте, ако телефона се е загрял по време на зареждане или възпроизвеждане на 3D игри.

7. Спрете проследяването на местоположението Ви

Проследяването на вашето местоположение изразходва доста от енергията на вашата батерия, а единствената полза от него е може би при използването на “ Карти “ . Отидете в Settings > Privacy > Location Services и изключете всички или само приложенията, които не желаете да Ви проследяват.

8. Изключете Siri

Ще намерите опцията в Settings > General > Siri и ако не го използвате се уверете, че сте го изключили, защото проверката на сензора ще повлияе върху живота на батерията Ви, понеже той постоянно следи дали лицето Ви докосва телефона.

9. Спрете вибрацията

В Settings > Sounds можете да превключите “ Vibrate On Ring “ на изключено. Също така може да отстраните вибрацията при получаване на имейл, докосване на екрана и т.н. За да спрете вибрацията от всички известия отидете в Settings > Notification Center > Mail и изберете акаунтите, които използвате, след това посочете “ Alerts “ и изключете вибрацията за всички.

10. Ограничете синхронизацията с iCloud

Едва ли Ви е нужно всичко да се синхронизира с iCloud. Отидете в Settings > iCould и погледнете списъка. Cloud синхронизирането изразходва голяма част от капацитета на батерията, така че си струва да изключите нещата, за които не се притеснявате. Плюс това няма да откриете, че внезапно пространството Ви се е изчерпало.

Още новини за Apple iPhone :