Домашни лекове против високо кръвно налягане

26
Добави коментар

Домашни лекове против високо кръвно налягане

Освен общоприетите медикаменти, които приемат страдащите от високо кръвно пациенти, има някои още  по-достъпни средства за борба с този неприятен проблем. Ето и някои от тях.

Чесън

Чесънът е едно от най-ефективните средства за намаляване на кръвното налягане. Счита се, че намалява спазмите на малките артериални съдове. Също така намалява ритъма на пулса и го уравновесява. Същевременно отслабва вредните симптоми, съпътстващи високото кръвно, като замайване на главата и недостиг на въздух. В този смисъл е здравословно да се консумират по 1-2 скилидки чесън на ден.

Лимон

Лимонът също се счита за доста ценна храна, консумацията на която намалява кръвното налягане. Този плод е богат източник на полезния витамин P, който се съдържа както в сока, така и в кората му. Витаминът е много важен за поддържане на здравината на капилярите.

Грейпфрут

Грейпфрутът е много полезен за предпазване от високо кръвно налягане. Той, подобно на лимона, е със съдържание на витамин Р, който е полезен за подобряване на функционирането на артериите.

Диня

Динята е друг ценен плод, който може да се използва в борбата срещу високото кръвно налягане. Вещества, извличани от семената на динята, имат добро въздействие върху работата на кръвоносните съдове, а способства за понижаване на кръвното налягане. Няма ограничения в количествата динени семки, които могат да бъдат приемани.

Ориз

Оризът е с ниско съдържание на мазнини, холестерол и сол. Той може да се използва за диета от хора с високо кръвно, които са били посъветвани да се хранят с безсолни ястия. Калцият в кафявия ориз успокоява нервната система и спомага за отслабване на симптомите на високото кръвно налягане.

Картофи

Картофите и особено сварените са ценна храна в борбата срещу високото кръвно налягане. Когато се варят с кората, те абсорбират много малко сол. Така те са добра добавка към диетата, включваща само безсолни ястия, която се препоръчва на хората с кръвно налягане. Магнезият, който се съдържа в зеленчуците, може значително да намали кръвното налягане.

Магданоз

Магданозът също е доста полезен в борбата срещу високото кръвно налягане. Съдържа елементи, които спомагат да се поддържа ефективната дейност на кръвоносните съдове и по-специално на капилярите. Поддържа артериалната система в добро състояние.  Може да си направите напитка от него и да я пиете по няколко пъти на ден.

Зеленчукови сокове

Зеленчуковите сокове, по-специално от моркови и спанак, са много полезни за лечението на високо кръвно налягане.  Тези два зеленчука могат да се смесят в една напитка в следната пропорция – 300 милилитра морковен сок и 200 милилитра сок от спанак. Може да се направи напитка с всеки един от тях, като се пие по 1 чаша от нея два пъти дневно – сутрин и вечер.

Независимо кой от тези природни методи за лечение изберете, то със сигурност ще окажат ползотворно въздействие върху Вашето здраве. Възможно е сред някои от тези достъпни методи за лечение да се крие и такъв, който успешно да пребори високото Ви кръвно.

Ако нито един от горните съвети не помогне за да свалите кръвното, това вероятно означава че е време да помислите за покупка на апарат за кръвно. При нас можете да намерите голяма гама от маркови и качествени апарати, както електронни така и механични модели.