Д-р Богомил Стоев – Стоматолог в София | Зъболекар

2
Добави коментар
eurosim
eurosim

Поставянето на имплант е съвременен метод за възстановяване на нарушената дъвкателна функция и естетика при липсващ един или повече зъба. По този начин се създава възможност за използване на различни протезни конструкции като корони, мостове и протези, които осигуряват по-качествен дъвкателен процес и по-красива усмивка. Материалите, използвани за направата на денталните импланти са от състав, който не оказва никакво влияние върху организма и затова по никакъв начин не му вреди. Като цяло имплантите представляват заместители на корените на зъбите, които се слагат в долната или горната челюст. След поставянето им е необходим различен интервал от време (между 3-4 месеца) като през този период се осъществява остеоинтеграцията (обващане на импланта от костта), след което те са готови за използване чрез различни протезни конструкции. Манипулацията е напълно безболезнена по време и след самото поставяне на имплант.

В някои от случаите на големи дефекти на зъбите вследствие на кариес, фрактура, пулпит или друго заболяване, се налага възстановяване целостта на зъба с помощта на корона. В случаите на липсващ зъб или зъби, но налични зъби, ограничаващи дефекта е възможно поставянето на мост, който да възстанови дъвкателната функция. Короните и мостовете, които използваме в нашата клиника могат да бъдат изработени от метал, метал и пластмаса, метал и керамика, благороден метал и керамика, eMax керамика и Циркониева керамика.

Най-бързият начин за постигане на изключително бяла усмивка е офис избелване на зъбите. При този тип процедура се използва гел, който се поставя по зъбите и с помощта на лампа се осветява. Така се увеличава скоростта на получаваните резултати. Индивидуалните резултати ще се различават, разбира се, но при повечето хора се наблюдава промяна в цвета на зъбите до осем нюанса по-бели зъби. Или, можете да изберете система за домашно избелване. В повечето случаи тя се състои от комплект, който включва индивидуално изработени от пластмаса шини и избелващ гел. Те се носят през нощта за различен период. Все пак трябва да имате предвид, че домашното избелване отнема доста повече време /около месец/, за да получите добър и дълготраен ефект, но рядко с този тип системи можете да постигнете белите зъби, които ви дава офис избелването.
Запишете си час още днес и направете своята усмивка по-бяла и по-привлекателна.

Денталният бондинг е козметична процедура, която се извършва при определени естетични проблеми. По време на процедурата се поставя композитен материал (фотополимер), който е с подходящ цвят, директно върху вашите зъби. Денталният бондинг е подходящ в следните случаи: Запълване на разстояния между предни зъби; Удължаване на зъби; Промяна на формата на зъбите; Възстановяване на липсващи части от предните зъби; Коригиране на петна, оцветявания и неравности по зъбите;

Фасетите са изработени от много тънък порцелан и изглеждат като зъб погледнат отпред. Те се свързват директно със зъбите с помощта на специални композити. Фасетите представляват козметично решение на множество естетични проблеми в областта на предните зъби, като например – наличие на диастеми (празните пространства между предните зъби); Счупено парче от зъб; Преоцветени пломби; Дефекти в цвета на предните зъби (различни видове петна); Деформирани или криви зъби. Какви са предимствата и ползите на фасетите? Използването на този вид лечебно средство има няколко много сериозни предимства: необходимо е да се извърши съвсем минимално отнемане от емайла, за да се подготви зъба за фасета; създаването на перфектен „естествен“ вид на предните зъби е постигнат с минимален или никакъв дискомфорт; фасетите не променят цвета си, остават завинаги бели. Така че, ако искате по-бързо изключително бяла и привлекателна усмивка, то запазете си час още днес и ще намерим начин да ви помогнем.