Йога против бръчки – Edna.bg

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Светла Иванова

Снимка:
Личен архив

Най-важното правило против появата на бръчки е да сме уравновесени. Невинаги обаче това ни се отдава.

Ето няколко начина да свалите напрежението чрез дишане, релаксация и двете най-полезни йога асани за тази цел. Правете пълно йогийско и алтернативно дишане, описани в комплекса “Йога против стрес – дишане и релаксация“. С тази разлика, че против бръчки е добре да ги изпълнявате легнали по гръб.

Преминете към поза “полусвещ“.

С издишване повдигнете краката, докато направят ъгъл от 45 градуса с тялото и ги подпрете. Лактите трябва да са прилепнали към земята. Постарайте се да сте статични и отпуснати. Насочете вниманието върху лицето или отделните му части и си представете ефекта, който искате да постигнете. Дишайте нормално.

Ако практикувате позата 3 пъти дневно, лицето ви ще придобие свеж вид и излъчване. Бръчките трудно ще се появят.

Започнете първоначално с  30 секунди и постепенно задържайте в позата за 3-5 минути.

Не правете асаната, ако страдате от високо кръвно налягане, заболявания на очите, синузит, отит и др. инфекции на околоносните синуси и ушите.

Другата полезна асана против бръчки е “стойка на глава“. Описала съм разучаването и противопоказанията ѝ подробно в „Трите най-полезни йога асани“. Задържайте в нея също за 2-3 минути.

Поза „Полусвещ“

Поза „Стойка на глава“

Не забравяйте релаксацията! Отпуснете се на фона на хубава музика, като отново мислите за ефекта от упражненията, който искате да постигнете.

Релаксация

Пишете на Светла Иванова на [email protected].