АМ „Струма“ на юг от Дупница: още малко търпение

9
Добави коментар
NEWS13.BG
NEWS13.BG

Основателен е сериозният интерес от страна на читателите на сайта NEWS13.bg относно пускането в експлоатация на втората връзка на Дупница с Автомагистрала „Струма“ (Южната, с връзка за Кюстендил) и следващите връзки (при Бобошево и Кочериново).

 

Пътен възел „Юг“ при Бинека ще осигури и на кюстендилци възможност да ползват активно магистралата в двете посоки, а се очаква и сериозно покачване на цените на земята в прилежащите на пътния възел села. Бобошевското отклонение ще превърне Бобошево в интересна историческа, ваканционна и туристическа дестинация, а общините Кочериново и Рила наистина трябва да почерпят: гостите на Рилския манастир ще отсядат в хотелите им и ще се възползват от гостоприемството на заведенията им. Това означава, че трите общини – Рила, Кочериново и Бобошево, трябва да посрещнат откриването на тези отсечки с готова инфраструктура и съответни възможности на крайпътните заведения, но и подготвена за новите условия общинска администрация.

Във връзка  с този интерес помолихме съответната дирекция на Агенция „Пътна инфраструктура“ да отговорят на читателите възможно ли е тези три участъка от магистралата да бъдат пуснати приоритетно. Публикуваме любезния отговор на Пресцентъра на АПИ изцяло.

 

Уин Клуб организира Коледен футболен турнир – 2014
Следваща >