ЯСНОВИДСТВО И МАГИЯ

0
Добави коментар
ingrid
ingrid

Ритуалите на баене и леене на куршум съществуват от дълбока древност.

Баенето само по себе си е словесен магически ритуал, при който по определен начин се изрича заклинание. Това заклинание има за цел да премахне болка, стрес и др. Това е един от най-практикуващите се ритуали и в наши дни.

Уроките са вид вмешателство в личния път на човек. Това е негативна енергийна намеса в енергийното биополе на човека. Най-лесния начин да се премахнат уроки е чрез баене.

Други широко разпространени баенета са тези срещу стрес. Най-често срещаният ритуал срещу страха е леенето на олово. При този ритуал се използва парче олово, което се разтопява на огън, и се пуска в студена вода. Леенето се прави над три места – главата, гърдите и колената. Мястото, където оловото изпуска най-много парченца, е източникът на страха, а формата, която придобива оловото е причината за уплахата на човека.

Освен с леене на куршум баенето може да се осъществи по различни начини. Този е един от тях:

Взима се нов нож с черна дръжка. Застава се срещу уплашения. Ножът се хваща с дясната ръка и се „сече” страха от горе надолу. Движението се започва от главата към дясна ръка, после към лявата ръка, тялото, десния и накрая левия крак. Нарича се следното:

„Бягай, бясна кучка,
иде бесен вълк.
Иде бесен вълк,
бягай, бясна кучка.
Бягай, бясна кучка,
иде бесен вълк.
Да иде страха в пусти гори,
къде манара не сече,
където петел не пее,
където куче не лае,
където овчар овци не пасе,
където птици не пеят.
Да излезе страхът
из всичките кости,
из всичките нокти,
и до олекне, да облагне,
и да заспиш
като пиле при майка,
като ягне при майка,
като яре на майка,
като дете на майка
на дясна гърда!”

Това наричане се прави девет пъти. След деветия път уплашения се мести една крачка назад и отново се бае девет пъти. Уплашеният прави още една крачка назад и отново се повтаря девет пъти. След това се прави и трета последна крачка назад и отново се бае девет пъти. Ножът се хвърля през дясното рамо на човека и той си тръгва без да се обръща назад.

Like this:

Like Зареждане…