Новите правила за Вашата сватба във Варна – I част

27
Добави коментар
bgsvatbatat
bgsvatbatat

Кои са правилата при организацията на сватби във Варна, които вече не важат? – I част

Да, вярно е, че има много прекрасни сватбени традиции, които ревностно се спазват и до днес. Но някои аспекти от организацията на сватби коренно са се променили през годините. Екипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ споделя новите правила, които преобръщат редица доскорошни представи.

Старо правило №1: Родителите на булката плащат за сватбата.

Ново правило: Всяка двойка организира празничния си бюджет по различен начин. Ако родителите на булката искат да подпомогнат финансова организацията, те са добре дошли. Но и родителите на младоженеца също са свободни да го направят. Организаторите на сватби във Варна обаче забелязват, че в наши дни младата двойка предпочита сама да поеме основната част от разходите.

Старо правило №2: Всички гости на Вашата сватба във Варна трябва да получат опция +1.

Ново правило: Тъй като гостите обикновено се познават помежду си, опцията +1 често се пропуска в поканите. Екипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ отбелязва, че все пак е учтиво (и оценявано!) да поканите значимите за Вашия гост хора, като неговите деца, приятел или приятелка. Но ако каните например група колеги и двама от тях са със статус „свободни“, те не би трябвало да имат проблем, идвайки сами. Опцията +1 е препоръчителна в случай, че Вашият гост няма да познава никого другиго на тържеството.

Старо правило №3: Сватбените подаръци включват само домашни потреби за новия дом.

Ново правило: Подаръците за сватба във Варна вече са изключително разнообразни – от ваучер за хотел за медения месец до ски екипировка. А и, традиционалисти, познайте какво? Много двойки живеят заедно много преди да сключат брак, така че вероятно вече имат всички хавлии, тенджери и електрически уреди, които са им необходими.  Затова и все по-актуална тенденция е младоженците да предоставят на гостите си списък с желани подаръци.

Старо правило №4: Роклята за Вашата сватба във Варна трябва да е тип „Принцеса“.

Ново правило: Булката може да носи, каквото си пожелае в своя сватбен ден! Разбира се, все още много булки играят на сигурно, избирайки дългата пищна бяла или кремава рокля. Но екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ споделя, че всякакъв тип рокля – от къса ретро рокля, през  дълга със сребрист блясък, до яркочервена – е абсолютно приемлива, ако „звездата“ на деня се чувства добре в нея! И едно малко предупреждение: ако изберете екстравагантен тоалет, бъдете готови да посрещнете шокираните погледи на по-традиционно настроените гости.

Старо правило №5: Майката на булката не може да организира моминското й парти.

Ново правило: Всеки може да се заеме с планирането на запомнящо се моминско парти. Преди години се е смятало, че е странно майката на булката да организира тази вечер, чиято основна цел била получаването на подаръци. Други близки до бъдещата съпруга хора, като сестри например, също не трябвало да бъдат домакини. Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ отбелязва радостта си от факта, че днес този „етикет“ спокойно може да се пропусне! Така че ако смятате, че майка Ви или сестра Ви има желание и може да организир незабравимо моминско парти за Вас, не се колебайте да й предоставите тази възможност.

Това бяха първа част от остарелите правила за сватби във Варна. Днес имате свободата да бъдете себе си, да бъдете различни и да превърнете сватбения си ден в най-специалното преживяване!