Volkswagen готви автомобил с раход от 1л/100км.

146
Добави коментар
pavel
pavel

На изложението във Франкфурт, което ще отвори врати за посетители на 17-ти септември, Volkswagen възнамерява да представи прототип на свръхикономичен автомобил, който според немците ще изразходва едва 1 литър гориво на 100 километра пробег.

Инженерите на Volkswagen са постигнали този феноменален разход на гориво основно благодарение на ниското тегло на автомобила, който е изработен от композитни материали, като алуминий, магнезий, карбон и титан.

По непотвърдена информация, теглото на суперикономичния автомобил, който ще видим във Франкфурт, е едва 290кг., а задвижващият му двигател е двуцилиндров бензинов, с мощност 45к.с.

Първата суперикономична кола, която Volkswagen представи през 2002г. е прототипът, който виждате на снимката, но поради големите разходи за производството му, проектът беше замразен. Този автомобил разполагаше с 0.3-литров бензинов агрегат, с мощност 8.5к.с., позволяващ максимална скорост от 120км/ч.

Очаква се в близко бъдеще Volkswagen да пусне още няколко концептуални версии на  новия суперикономичен автомобил, а евентуален сериен модел може да се очаква най-рано през 2013г.