Рескю капки за спешна помощ на д-р Бах | Afya.bg

1
Добави коментар
vania.eneva
vania.eneva

Рескю капки – класическа форма от времето на д-р Бах, произведена по оригиналната му рецепта. Първи избор в спешни ситуации, когато се изисква максимално бързо действие. 

Рескю може да се използва във всички случаи на нужда от спешна помощ в различни житейски ситуации, като напр.:

Стрес на работното място
Загуба на близки хора
Неразбирателства в семейството
Различни видове страх
Панически атаки
Силно вълнение
Пристъпи на гняв или ярост, при обида и силно недоволство.

Няколко минути след приема (максимум 15), механизмите за самолечение на тялото се активират. Това води до емоционално стабилизиране и психо-физическо отпускане.

Рескю може да се комбинира с всички известни медикаментозни и алтернативни терапии. Няма странични действия и няма опасност от предозиране. Може да се приема от деца и бременни. 

Активни съставки:

Цветни есенции от скална роза, слабонога, джанка, повет, витлеемска звезда.

Начин на приложение:

4 капки директно под езика, на всеки 15 минути, до постигане на максимален ефект. Няма ограничения в дневния прием. 

Продължителност на ефекта – 1-2 часа.

Ако единичната доза се приема в чаша вода, действието настъпва по-бавно (след около 30 минути), но е по-продължително – 3-4 часа.

Рескю  може да се прилага и при домашни любимци (1-2 или 3 капки в зависимост от големината на кучето или котката) и стайни цветя (за съживяване на увредени цветя, при засаждане и разсаждане. Може да се добавят и по 1-2 капки есенция от габър – дозиране 1-2 капки на 1l вода )

Предупреждения:

Рескю не замества медицинското лечение за първа помощ.

Не замества същинското лечение с Цветята на д-р Бах. Често се приема като допълнение към редовната терапия с Цветята на д-р Бах.

Рескю се приема при определени поводи, а не като продължителна терапия.

Може да омекоти силни кризисни реакции по време на лечение  с Цветята на д-р Бах.

 

Рескю е универсална комбинация от цветни есенции по оригиналната рецепта на д-р Бах. 

Д-р Едуард Бах е английски лекар, който в периода 1920-1936г. открива, че определени диворастящи растения имат способността да повлияват психо-емоционалното състояние като хармонизират мислите и емоциите. 38 са цветните есенции, извлечени от цветовете на 37 диворастящи растения и силата на чистата изворна вода. Използван е оригинален метод, открит от д-р Бах, с който активната енергия се извлича и запазва в готови еликсири.

Терапията с цветята на д-р Бах е оригинален, безвреден метод за балансиране на емоционалното състояние, чието приложение стимулира имунната система и така организмът остава здрав.

Прочети още