Големите победители на наградите „Грами“ – Edna.bg

3
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Сам Смит

Снимка:
Getty/Images

В „Стейпъл сентър“ в Лос Анджелис се състоя церемонията по връчването на 57-ите награди „Грами“ – най-престижните музикални отличия в Съединените щати, предадоха световните агенции.

Сам Смит, Бионсе и Фарел Уилямс с най-много номинации за „Грами“.

Големият победител безспорно е Сам Смит.

Британецът взе „Грами“ в три от категориите от т. нар. голяма четворка. Смит взе наградите за най-добър нов изпълнител, както и за песен и за запис на годината за своя хит Stay With Me. Британецът освен това получи „Грами“ и за най-добър поп вокален албум, посочва ДПА. Така той си тръгна с четири отличия от общо шест номинации.

„Татко, мамо, спечелих „Грами“, каза развълнуваният млад британец, след като бе обявен за най-добър нов изпълнител, цитиран от Франс прес. Той благодари на всички и възкликна, че това е най-хубавата вечер в неговия живот.

Смит, който е с хомосексуална ориентация, отдели специално внимание на човека, вдъхновил го за баладата Stay With Me.

„Искам да благодаря на човека, за когото е това парче, човека, в когото се влюбих миналата година. Благодаря ти, че разби така сърцето ми, защото ти ми донесе четири „Грами“, каза Смит, цитиран от Ройтерс.

22-годишният синеок поп и соул изпълнител завладя САЩ и света със своите балади Stay With Me и I’m Not The Only One, както и с първия си албум, In The Lonely Hour, отбелязва Франс прес.

Бионсе

Енрике Иглесиас

Последната награда „Грами“ от голямата четворка, за албум на годината, изненадващо отиде при Бек. 44-годишният американец от Лос Анджелис взе отличието за своята тава Morning Phase. Албумът, който „разказва“ с прочувствени балади за края на любовна връзка, отбелязва АФП. Тавата взе „Грами“ и за най-добър рок албум.

Развълнуван, Бек благодари на всички, които са участвали в издаването на диска.

„Този албум бе записан в по-голямата си част в моята къща, така че искам да благодаря на децата ми, че ми позволиха да ги държа будни малко повече“, пошегува се той, цитиран от Ройтерс.

Американецът вече има три „Грами“, спечелени през 90-те години на миналия век, припомня Асошиейтед прес. Две от отличията са алтернативни рок парчета, а последното – за най-добро рок изпълнение на мъж.Фарел Уилямс, Бионсе и Розан Кеш получиха по три награди, отбелязва АП.

Миналата година изпълнителят на актуалния вече две години хит „Happy“ си тръгна с четири „Грами“.

Еминем пък спечели шеста „Грами“ за най-добър рап албум за The Marshall Mathers LP, отбелязва Ройтерс. Така белият рапър, на 42 години, затвърди своя статут на изпълнителя в този стил, получил най-много награди и продал най-много албуми.

Еминем, който се пребори с алкохола след дълга борба, не присъства на връчването на отличието преди началото на същинската церемония.

Сам Смит

Тази година организаторите намалиха броя на наградите от 100 на 83. Имената на 70 от победителите бяха огласени преди церемонията, като за международно излъчване бяха оставени само основните и най-популярни категории.

Водещ на шоуто бе рапърът Ел Ел Кул Джей.

В записано видеопослание, президентът Барак Обама придаде за момент сериозен привкус на церемонията, като призова звездите да помогнат за слагане на край на домашното насилие. „То не е нещо добро и трябва да спре“, подчерта Обама, цитиран от Ройтерс.

Когато изпълни своя хит Happy, Фарел Уилямс пък изрази недвусмислено своята солидарност с движението против насилието срещу чернокожи, отбелязва Франс прес. Неговите танцьори бяха облечени със суичър с качулка, подобно на Трейвън Мартин – невъоръжения чернокож младеж, чието убийство през 2012 г. развълнува Съединените щати. Те освен това на няколко пъти вдигнаха ръце и ги размахаха – в символен призив да не се стреля.