Марион Котияр ще партнира на Майкъл Фасбендер в „Assassin’s Creed“

1
Добави коментар
bellerephon
bellerephon

Първо да ви предупредим, че снимката отдолу не е от филма „Assassin’s Creed“. Това е кадър – разпространен от Empire – от „Макбет“ („Macbeth“), новата екранизация на една от най-популярните пиеси на Уилям Шекспир, а също така и най-кратката от неговите трагедии. Премиерата на филма се очаква да бъде в края на годината.

В случая обаче новината не засяга „Макбет“, а филмовата адаптация на популярната видеоигра „Assassin’s Creed“. Според Deadline, създателите на филма са подписали договор за участие със звездата от „Генезис“ и „Обществени врагове“ Марион Котияр. За момента нито продуцентите, нито самата актриса, разкриват повече подробности около ролята й в новия филм.

Новината раздвижи „game“ обществото, което с нетърпение очаква премиерата на лентата. Появиха се слухове, че Котияр би могла да се превъплъти в ролята на технологичното гуру Ребека Крейн. Тя е член на Ордена на убийците и приятел на главния герой Дезмънд. Също така е инженер, с голяма заслуга по изобретяването на  Анимус V 2.0 и Анимус V 3.0, която работи дълги години под прикритие в Abstergo Enterteyment .

За момента всичко свързано със сюжета са само догадки, тъй като създателите на филма не са обявили по коя игра и епоха ще бъде базирана историята. Силно се надяваме участието на Котияр да не се свежда единствено до скучен „любов интерес“ към главния герой.

Историята в игрите „Assassin’s Creed“ се върти около Дезмънд Майлс (Майкъл Фасбендер) – обикновен барман, но и наследник на асaсините. Асасините са организация, която се бори за запазването на свободната воля на хората и отстраняването на тиранични и корумпирани лидери. Техни заклети врагове са тамплиерите, които искат да спасят човечеството, но чрез упражняване на контрол. Двете организации се борят за намирането на артефакти познати като парчета от рая, които имат способности да контролират хората. Фармацевтичната организация Abstergo Enterteyment играе ролята на прикритие за тамплиерите. Дезмънд Майлс е пленен от компанията, за да бъде използван като тестов обект в тяхната Анимус машина, която позволява четенето на генетични спомени предавани чрез ДНК-то и тяхното възпроизвеждане в три измерения.

Режисьор на филма е Джъстин Курзел, който в момента работи по гореспоменатия „Макбет“. Сценаристи са Адам Купър, Бил Колидж и Майкъл Лесли. За момента Майкъл Фасбендер и Марион Котияр са единствените артисти свързвани с проекта.

Снимачният процес на „Assassin’s Creed“ трябва да започне в началото на есента, а премиера ще бъде на 21 декември, 2016 година.

Сходни публикации

Тагове: Assassin’s Creed, Джъстин Курзел, Майкъл Фасбендер, Марион Котияр, филм