Вижте топ 20 на известни актьори, които не са печелили Оскар- 1 част

1
Добави коментар
region.burgas
region.burgas

Представяме ви списък от 20 супер известни и талантливи холивудски актьори, които невероятно как, но никога досега не са печелили „Оскар“, въпреки, че са били номинирани за престижната награда на Киноакадемията в САЩ.

Оказва се, че всички те са пренебрегвани по отношение на престижното отличие, въпреки, че са обожавани от феновете и филмовите продуценти.

А ето и кои са тези звезди:

Леонардo ди Каприо

Лео е номиниран пет пъти за награда „Оскар“. Първата му номинация за най-добър актьор в поддържаща роля е за „Защо тъгува Гилбърт Грейп“ (1994). Има номинация за най-добър актьор в „Авиаторът“ (2005), в „Кървав диамант“ (2007) и за ролята си във „Вълкът от Уолстрийт“ (2014). Има и една номинация за най-добър филм (като продуцент), отново за „Вълкът от Уолстрийт“.

Джулиан Мур

Тя е номинирана пет пъти за „Оскар“, но тази година може и да спечели за главна женска роля в драмата „Still Alice“.
Първата ѝ номинация е през 1998 г. за най-добра поддържаща женска роля в „Буги нощи“. През 2000 г. е номинирана за най-добра актриса за „Краят на аферата“, през 2002 г. е номинирана за най-добра актриса в „Далеч от рая“, а през 2003 г. има номинация за най-добра поддържаща женска роля в „Часовете“.

Майкъл Кийтън

В момента този невероятен актьор е номиниран за първи път за „Оскар“. Номинацията му е в категорията „най-добър актьор в главна роля“ за филма „Бърдмен“.

Том Круз

Той има три номинации за „Оскар“ – за най-добър актьор в „Роден на четвърти юли“ (1997), за най-добър актьор в „Джери Макгуайър“ (2000) и за поддържаща роля за „Магнолия“.

Робърт Дауни младши

Този невероятен актьор има две номинации за „Оскар“ – през 1993 г. беше номиниран за ролята си в „Чаплин“, а през 2009 г. имаше номинация за най-добър актьор в поддържаща роля за комедията „Тропическа буря“.

Харисън Форд

Той има само една номинация за най-добър актьор във филма „Свидетел“ (1986).

Глен Клоуз

Тази актриса има шест номинации за награда „Оскар“ за ролите си във филмите „Светът според Гарп“, „The Big Chill“, „Естественият“, „Фатално привличане“, „Опасни връзки“ и „Алберт Нобс“.

Хоакин Финикс

Хоакин има три номинации – за актьор в поддържаща роля в „Гладиатор“ (2001), за най-добър актьор в „Walk the Line“ (2006) и за най-добър актьор в „Учителят“ (2013).

Джони Деп

През 2004 г. Джони беше номиниран за най-добър актьор в „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла“, през 2005 получи номинация за най-добър актьор в „Пътят към Невърленд“, а през 2008 г. имаше номинация за най-добър актьор в „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“.

Сигорни Уивър

През 1987 г. тя беше номинирана за най-добра актриса в „Пришълецът“, а през 1989 г. имаше две номинации за „Оскар“ – за най-добра актриса в „Горили в мъглата: Историята на Диян Фоси“ и за най-добра поддържаща женска роля в „Работещо
момиче.