Е-Цвете – Доставка на цветя от http://e-cvete. com :: Цветя за офиса – избор и грижа за цветята

1
Добави коментар
podari-buket
podari-buket

 
Цветя за офиса – избор, разполагане и грижа за цветята

 

Озеленяването на офиса е необходим елемент за създаване на продуктивна работна среда. Служители, работещи в удобна стая с чист въздух и красиви цветя, рядко се разболяват и по-често постигат успехи в професионалната си дейност. Как правилно да изберем растения за офиса? И как най-добре да се грижим за тях?

Как да изберем растения за офиса

Ще разгледаме няколко прости правила, които трябва да се спазват при подбора на цветята за офиса.

Как да купуваме цветята – наведнъж или постепенно

Озеленяването на работното пространство наведнъж и изцяло,не само спестява време, пари и нерви, но и позволява да се съчетаят новите растения със стайните цветя и офисния интериор.

Ако разполагате с постоянен офис, по–добре се консултирайте при избора на цветя с нашия цветар, който ще разгледа вашия офис, ще прецени местоположението на работните места, ще препоръча вида и избора на растенията, грижите за тях .

След огледа нашият флорист ще ви предложи  какви цветя да поръчате и къде да ги разположите, ще ви даде указания за грижите за тях и помогне при заявяването им от магазина. Куриер ще извърши доставката и разполагането на растенията в офиса, според желанието ви.

В резултат на това офисът ви ще се освежи със зеленина – стайни растения и цветя, които ще създадат уютна и продуктивна делова среда, като вие няма да губите време за избор и транспорт на растенията за офиса.

Параметри при избора на растения за офиса

Внимателният избор на растения за офиса е необходим , защото растенията са живи същества. Те са склонни да се разболяват и умират в неблагоприятни условия , и да процъфтяват в комфортна среда.

Има няколко основни нюанси:

• Осветяването;

• Температура и влажност,         

• Движение на въздуха,

• Времето,което можете да отделите за грижа за цветята

 

Последният нюанс е важен още при избора и закупуването на растенията за озеленяване на работното пространство. Преценете дали в офиса има някой, който да се грижи за растенията, както и да прилага някои специфични действия – например ако се наложи пресаждане на големи растения, като палми и кактуси. Ако няма – обърнете се за съдействие към опитен флорист.

За обективната оценка на останалите нюанси се обърнете към професионален флорист

Стайни растения зa подобряване на въздуха в офиса.

София е голям град, където често вали, а лятото е прохладно и зимата студена. Въздухът в центъра на града е често замърсен,  запрашен, докато в крайните квартали нерядко духат силни ветрове, които влияят и на растенията в офиса. В новите офисни помещения се наблюдава понижение на влажността, особено през зимата, когато климатиците „изсушават„  въздуха.

Ако сте решили самостоятелно да вземете няколко растения за вашия офис, е по-добре да изберете непретенциозни и устойчиви растения. Можете да обърнете внимание на юка, бамбук, драцена (които са с най-различни размери и могат да бъдат настанени на работния плот, както и да вземат достойно място в просторното фоайе).

Други, като орхидеи и Спатифилум – добре е  да се купуват само след консултация с професионален цветар, тъй като тези растения изискват определени условия. Например, орхидеите не могат да стоят на студено , а Спатифилумът не може да цъфти в прекалено топла стая, в непосредствена близост до радиатор или подово отопление.