10 от най-запомнящите се хитове на ДесиСлава

3
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

На 7-ми март рожден ден празнува популярната поп и поп-фолк певица ДесиСлава/Dess. Тя е родена през 1979 г. в Раднево, а с музика започва да се занимава още от ранна детска възраст.

Харесай страницата ни във Facebook

Когато е на 17 години, записва албум като солистка на оркестър Раднево.

Година по-късно подписва договор с „Пайнер Мюзик“ и издава първия си самостоятелен албум „Нямам проблеми“. Тя е автор на пет от песните в него.

През 2001 г. Деси става майка, като ражда първородния си син Майки в Америка, където за кратко живее с бащата.

През годините „Пайнер“ продуцират още три нейни албума: „Ези-тура“, „Завинаги“ и „Мистерия“, преди през 2003 г. да се раздели с тях. На следващата година ДесиСлава създава собствена продуцентска компания „New Music Stars“.

През 2007 г. участва в два риалити формата – „VIP Brother“ и „Пей с мен“. През 2009 г. изпълнителката се пробва и като продуцент, а през 2010 г. стартира свой музикален канал DSTV.

2011 г. носи нов етап в кариерата й. Първо издава албума „Slavatronica“ – един експеримент, комбинация от електронна музика и фолклор, в чиято основа са музикантите от Лондон – Ванчо Манойлович и Мат Купър, както и българските музиканти Владимир Величков от „Канарите“, Атанас Славов – Мравчо и Тураман. Албумът се разпространява само по електронен път.

През същата година ДесиСлава решава да гради кариера и в денс-поп музиката, като се представя с псевдонима Dess, а първата й такава песен е „I Like“.

През 2012 г. участва в третия сезон на  българския сериал „Столичани в повече“. Наскоро певицата записа новата си песен „Усещам“ в студиото на Крис Кей.

10 от най-запомнящите се хитове на ДесиСлава, подбрани от редакторите на „10-те най“, вижте >>ТУК<<.

Коментари

коментар(а)