Безплатен софтуер за интериорен дизайн – Sweet Home 3D

0
Добави коментар
bga
bga

Sweet Home 3D е безплатен, open source софтуер, който ви позволява да направите интериорния дизайн на дома, офиса, заведението или хотела си бързо и лесно. Най-хубавото е, че той е напълно безплатен, а реалистична графика ще ви изненада. Освен това, независимо колко сложни схеми проектирате или големия брой обекти, които добавяте, това няма да се отрази на бързата работа на компютъра ви.

Проектирайте своя дом сега с безплатния и лесен за употреба софтуер с фотореалистични и 3D изображения!

Преимущества и възможности

♦ Възможност за работа онлайн, както и безплатна офлайн версия, която можете да свалите на компютъра си

♦ Лесно добавяне на 3D обекти

♦ 2D и 3D изгледи

♦ Визуализация от птичи поглед

♦ Виртуална 3D разходка

♦ Помощни материали за работа със Sweet Home 3D

Кратко описание на софтуера за интериорен дизайн

Със Sweet Home 3D можете да изградите и да видите как ще изглеждат различни интериорни проекти за апартаменти и къщи. Допълнителните функции и инструменти за този софтуер са доста ограничени. Това, което може би ще ви бъде от полза, е виртуалната разходка. С нейна помощ ще можете да видите целия интериорен дизайн, които се направили, сякаш наистина се разхождате из стаите. Допълнително имате възможност да зададете височината и ъгъла, от които искате да разгледате проекта си. Компютърът ви няма да се натовари допълнително, а вие ще получите реалистична представа как изглежда идеята ви на практика.

Има два начина да работите със софтуера – онлайн, през интернет браузър, или като го инсталирате на компютъра си. И в двата случая, програмата е безплатна за използване. Ние предпочитаме версията, която инсталирате на компютъра си, тъй като срещнахме някои проблеми при зареждането на страницата, а освен това проектът ви ще зависи доста от интернет връзката ви.

Вариантите за обзавеждането и останалите обекти в каталога на програмата не са много и  за съжаление това ограничава възможностите ви до известна степен. От друга страна, предвид че става дума все пак за безплатен софтуер за интериорен дизайн, още повече с 3D визуалзация и възможност за виртуални разходки, смятаме, че това не е от особено голямо значение, особено когато ви е необходима по-обща представа за това как би изглеждал интериорния проект. Ограничения има също и във възможните материали, както и по отношение на цветове.

Sweet Home 3D е лесен за употреба и бърз

Sweet Home 3D е най-бързият интериорен софтуер, който сме използвали, а това прави и проектирането на интериора много по-лесно и забавно. Но, както споменахме по-горе, той е по-подходящ за тези от вас, които искат бързи и не изключително детайлни резултати.

Зареждането на 3D изгледа не изисква много време, противно на очакванията ни, тъй като обектите са опростени. Освен това графиката е изключително реалистична, като единствения минус е по-сериозната персонализация.

Например, ако промените цвета на хладилника, целият ще бъде само в този цвят и няма как да  добавите различни нюанси за дръжките, да речем.

В заключение…

Sweet Home 3D е програма за интериорен дизайн предимно за начинаещи. Лесен е за използване, както неколкократно споменахме, а също така има и приятен за употреба интерфейс. Резултатите, които ще получите за интериорните проекти са по-скоро за обща представа как ще изглеждат нещата в завършен вид, отколкото за 1:1 реалистична снимка на промените, които искате да направите. Обзавеждането и аксесоарите, които можете да използвате, са доста ограничени като брой и възможност за персонализация, вършат доста добра работа за основна насока.

Мнението ни е, че си заслужава да опитате този малък и удобен софтуер, дори да е само за забавление.

Можете да го свалите като кликнете тук.